Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Invalda“ ieško pirkinių ir laukia pasiūlymų

Viena didžiausių investicijų bendrovių „Invalda“, dar 2011 metams net neįpusėjus, išpildė didžiausius šių metų savo tikslus - pardavė turėtas „Tiltra Group“ ir „Sanito“ akcijas. Todėl naujiems pirkiniams Baltijos šalyse ir Lenkijoje vien savo lėšų ji gali turėti per 200 mln. litų, rašo portalas eversus.lt.
„Invalda“ prezidentas Darius Šulnis.
„Invalda“ prezidentas Darius Šulnis. / Gedimino Savickio nuotr./BFL
Temos: 1 Invalda INVL, AB

„Dėl galimų įsigijimų, tai darbas vyksta nenutrūkstamai. Mus domina pirkiniai, kurie reikalauja daug darbo ir pastangų bei aktyvaus valdymo“, – sako „Invaldos“ prezidentas Darius Šulnis. Jo komanda galimybių investuoti daugiausia ieško Lietuvoje, Latvijoje ir Lenkijoje. Ar „Invaldą“, kaip ir kitus investuotojus šiuo metu, domina ir Baltarusijos įmonės, jis nekomentuoja.

„Jeigu yra tinkama galimybė, pramonės sektorius ir matome, ką galime nuveikti, tai investuojame“, – teigia D.Šulnis.

„Invaldos“ skolos bankams 2010 metų pabaigoje siekė apie 140 mln. litų. Todėl bendrovė, jas grąžinusi, naujiems įsigijimams turės ir savų lėšų. Po ekonominės krizės pati „Invalda“ kol kas pirko turtą tik iš valstybės – įsigijo įmones „Priemiestis“ ir Lauko gėlininkystės bandymų stotis.

Pinigai už antradienio naktį įvykusį „Sanito“ pardavimo sandorį „Invaldos“ sąskaitą pasieks rugsėjį, tačiau jos darbuotojai jau kuris laikas aktyviai ieško investicijų, o įmonės tinklalapyje specialiai tam yra skirta rubrika – „siūlykite naujus verslus“.

Dabar „Invalda“ jau yra pardavusi didžiąją dalį turto, todėl jos investicijų krepšyje liko 12,5proc. Lenkijos bendrovės „Trakcja Polska“ akcijų bei šios įmonės obligacijos ir įmonės, susijusios su nekilnojamuoju turtu, informacijos technologijų įmonė „BAIP grupė“ bei „Vilniaus baldai“. Pastarosios didžiausias pliusas – per metus uždirbamas 20-30 mln. litų pelnas, o minusas – rizika nuo vieno pirkėjo – Švedijos „Ikea“.

„Tai gerai dirbanti įmonė ir mes jos rezultatais esame patenkinti“, – diplomatiškai atsako D.Šulnis. Dabar rinkoje „Vilniaus baldai“ kainuoja apie 120 mln. litų.

Iš „Sanito“ pardavimo uždirbo ir bendrovės vadovų komanda, kuri buvo motyvuojama opcionais. Skaičiuojant, kad už akciją bus mokama 10 eurų, „Sanito“ grupės vadovams bus išmokėta 5,7 mln. eurų (apie 19,7 mln. litų) prieš mokesčius. Tai reiškia, kad dėl šio ir ankščiau vykusio „Tiltra Group“ sandorio Lietuvos milijonierių sąrašas pasipildys keliomis naujomis pavardėmis.

Be to, „Sanito“ akcijų buvo įsigiję ir banko „Finasta“ investuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius