-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Invaldos“ investicija į „Litagrą“ – nepigi

Investicijų bendrovė „Invalda“, pranešusi apie investicijas į žemės ūkio bendrovę „Litagra“, neslepia ir platesnių užmojų šiame sektoriuje. Analitikai vertina, kad „Litagros“ akcijos perkamos gana nepigiai.
„Invalda“ prezidentas Darius Šulnis.
„Invalda“ prezidentas Darius Šulnis. / Gedimino Savickio nuotr./BFL

„Invaldos" prezidentas Darius Šulnis „Verslo žinioms" teigė, jog „Invalda"siekia būti ne tik finansine investuotoja, bet ir aktyviai dalyvauti bendrovės valdyme.

„Mūsų žmonės dalyvaus valdyboje ir formuojant strategines įmonės kryptis. Taip pat prisidėsime tose srityse, kuriose turime žinių ir patirties", – patvirtino jis.

Nuo kitų metų pradžios „Litagros" rezultatai turėtų jau atsispindėti „Invaldos" finansinėse ataskaitose.

„Kai nuspręsime pasitraukti iš „Litagros", investicijos rezultatas turėtų atsispindėti per patį pardavimo sandorį", – aiškino D.Šulnis.

Analitikai teigia, kad „Litagros" akcijos įsigytos palyginti nepigiai.

„Litagros" 9 mėnesių EBITDA (pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją) sudaro apie 20 mln. litų. Netgi darant prielaidą, kad per likusius tris šių metų mėnesius įmonė uždirbs dar 10 mln. litų EBITDA, įsigijimo kaina sudarytų apie 7 EBITDA. Sakyčiau, kiek daugoka", – sakė „Keystone Advisers" partneris Lietuvoje Karolis Rūkas.

Investicinio banko „Gild Bankers", partnerio Šarūno Skyriaus teigimu, darant prielaidą, kad „Litagra" demonstruos panašų pelningumą ir ketvirtą šių metų ketvirtį, investicija "Invaldai" kainavo 7-8 EBITDA.

„Tai nėra išpardavimo kaina, tačiau vertinant tai, kad „Invalda" pastaruoju metu visus džiugina sėkmingais sandoriais, reikia tikėtis, kad ir šis bus sėkmingas. Žemės ūkio sektorius aptarnauja tikrai didelį Lietuvos ekonomikos segmentą ir „Litagra" ten užima nemažą verslo dalį, o „Invalda" turi patirties žemės ūkyje – jie buvo mažumos investuotojas „Agrowill Group" nuo pat ankstyvųjų jo plėtros stadijų", – sakė jis.

„Finastos" Kapitalo finansavimo departamento direktorius Darius Saikevičius nurodė, kad tokiame sandoryje didžioji dalis investicijų greičiausiai atiteks apyvartiniam kapitalui ir investicijoms, o naujas investuotojas žiūri daugiau į būsimą vertę, o ne esamą vertinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius