Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Invega“ ir „SME Finance“ sutarė dėl papildomų 5 mln. eurų paskoloms su portfelinėmis garantijomis

„Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) papildomai skyrus „SME Finance“ lėšų paskolų portfeliui garantuoti pagal priemonę „Portfelinės garantijos paskoloms 2“, verslui galės būti suteikta papildomai 5 mln. eurų garantuotų paskolų.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Pinigai Paskola

Pranešime rašoma, kad bendra paskolų portfelio suma, patikėta „SME Finance“, iš viso siekia 16,9 mln. Eur. Bendrovė jau yra panaudojusi 12,3 mln. Eur portfelinėms paskolų garantijoms ir patenka tarp trijų finansų tarpininkų, paskolinusių verslui daugiausia lėšų pagal šią priemonę.

„Džiaugiamės nauju susitarimu su „Invega“, kuris patvirtina, kad esame patikimas finansinis partneris valstybei ir verslui. Tai liudija tiek skirtos papildomos lėšos dėl COVID-19 protrūkio paveikto verslo finansavimui, tiek mūsų pastangos, kad ši parama pasiektų verslą. Dabar tai ypač aktualu, nes lėšos skirtos lengvatinėms paskoloms pagal priemonę „Paskolos labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusiems verslams“ baigėsi, o dėl sugriežtėjusių sąlygų bankinis finansavimas kai kuriems sektoriams vis dar yra sunkiai prieinamas“, – teigia „SME Finance“ pardavimų vadovas Lukas Baškys. Pasak jo, augantį susidomėjimą portfelinėmis paskolų garantijomis rodo verslo poreikis prisitaikyti prie naujų veiklos sąlygų, geriau pasirengti galimai antrajai pandemijos bangai. „Verslas peržiūri savo veiklos modelius, didina investicijas į skaitmeninius kanalus, pardavimų skatinimą, naujų partnerių, rinkų paiešką ir produktų kūrimą. Tam reikalingos papildomos lėšos“, – tvirtina L.Baškys.

„SME Finance“ nuotr./Lukas Baškys
„SME Finance“ nuotr./Lukas Baškys

Skatinamoji finansinė priemonė „Portfelinės garantijos paskoloms 2“ skirta įmonėms, susidūrusioms su lėšų trūkumu dėl COVID-19 protrūkio. Ši priemonė sumažina finansavimo riziką ir tokiu būdu palengvina paskolų ir lizingo sandorių prieinamumą įmonių likvidumui pagerinti. Kiekviena į „Portfelinės garantijos paskoloms 2“ priemonės portfelį įtraukta paskola ar lizingo sandoris garantuojamas 80 proc. garantijos dydžiu. Iš viso priemonei „Portfelinės garantijos paskoloms 2“ numatyta iki 93 mln. Eur valstybės biudžeto lėšų, „Invegos“ finansiniai partneriai-tarpininkai verslui išdavė arba pertvarkė paskolų su portfelinėmis garantijomis už 54 mln. Eur.

„Pasiūlę verslui įvairias finansines priemones, nuolat stebime jų įgyvendinimą ir matydami tiek verslo, tiek finansų tarpininkų poreikius, reaguojame į juos. Mums svarbu, kad verslas finansavimą gautų laiku ir tokia apimtimi, kokios jam reikia einamuoju momentu, – teigia „Invegos“ generalinis direktorius Kęstutis Motiejūnas. – Tad papildomų lėšų skyrimas vienam iš aktyvesnių partnerių suteikti paskolas su portfelinėmis garantijomis atvers daugiau galimybių verslams išspręsti dėl karantino atsiradusias su piniginiais srautais susijusias problemas“.
Iš viso „SME Finance“ yra pasirašiusi penkias sutartis dėl INVEGA priemonių įgyvendinimo skirtų nuo COVID-19 nukentėjusiems verslams: finansinė skolinimo priemonė „Alternatyva“, paskolos labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusiems verslams, portfelinės garantijos faktoringo sandoriams-2, portfelinės garantijos paskoloms 2 ir palūkanų kompensacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius