Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Investicijų tendencijos pramonėje 2011 metais didės

Pramonės įmonių vadovų spalio–lapkričio mėnesių apklausos rezultatai rodo, jog investicijos pramonės įmonėse 2010 metais, palyginti su 2009 metais, mažėjo, tačiau mažiau nei prieš metus. 2010 metais 40 procentų įmonių vadovų sakė, kad investicijos mažėjo (prieš metus – 55 proc.), 36 procentai – kad didėjo (prieš metus – 22 proc.) ir 10 procentų visai neturėjo investicijų (prieš metus – 15 proc.).
Pinigai
Pinigai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Pramonės įmonių vadovai prognozuoja, kad investicijos 2011 metais augs: kad investicijos didės, teigė 37 proc. įmonių vadovų, kad mažės – 8 proc., 12 proc. investicijų nenumatė.  

Pasak įmonių vadovų, investicijoms didžiausią įtaką turi gaminamos produkcijos paklausa (taip teigė 84 proc. įmonių vadovų). Be to, didelę įtaką investicijoms turi ir finansiniai ištekliai arba numatomas pelnas bei techniniai veiksniai. Taip mano 74–77 procentai įmonių vadovų.

Pagrindinės investavimo kryptys buvo gamybinio pajėgumo plėtimas ir senų įrengimų pakeitimas. 2010 metais didžioji įmonių vadovų dalis investavo į senų įrengimų pakeitimą (39 proc.) ir į gamybinių pajėgumų plėtimą (34 proc.).

2011 metais 37 procentai įmonių vadovų planuoja investuoti į gamybinių pajėgumų plėtimą, 35 procentai į senų įrengimų pakeitimą, 23 procentai į gamybinio proceso mechanizavimą ir automatizavimą ir 20 procentų į naujų technologijų diegimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius