Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Investuojantiems Kinijoje linki kantrybės

Vienos didžiausių Kinijos advokatų kontoros partnerė Shujing Sui verslininkams, norintiems investuoti Kinijoje, pataria gerai susipažinti su valstybės kultūra, švietimo sistema, mentalitetu.
Turistai Tiananmeno aikštėje
Turistai Tiananmeno aikštėje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

 „Jeigu jūs norite investuoti Kinijoje, tai patarčiau būti kantriems, nes komunikuojant su kinų partneriais  tikrai reikia labai daug kantrybės. Taip pat reikia ir atitinkamų įgūdžių, kad suprastumėte tuos žmones, su kuriais bendraujate“, – „Žinių radijo“ laidoje „Prizmė“ sakė teisininkė.

Ji pasakojo, kad Kinijos verslininkai ne visada yra nuoširdūs.
 
„Galiu paminėti tokį dalyką, kad kinai yra linkę būti ne visai nuoširdūs. Jie jums į akis nepasakys „Ne“, bet vien tik todėl, kad jūsų nesugėdytų, nepastatytų į nemalonią situaciją. Tai gali iškelti daug nesusipratimų. Kai investuojama, būna dideli projektai, gausu detalių, kurias reikia išanalizuoti, reikia įvairiausių valstybės leidimų, dokumentų, reikia bendrauti su įvairiais partneriais, tiekėjais“, – „Žinių radijo“ laidoje „Prizmė“ sakė teisininkė.
 
Dr. Shujing Sui pasakojo, kad naujam investuotojui Kinijoje yra patariama, kiek ir į kokį sektorių verta investuoti,  koks yra tam tikros srities teisinis reguliavimas, į ką reikia atsižvelgti. 
 
„Aš manau, kad tas reguliavimas nėra toks skausmingas ir varžantis, kai įsigilini ir pradedi suprasti vietinius žmones, tada Kinija pasidaro labai vertinga rinka, o vietiniai verslininkai – labai vertingi partneriai“, – sakė S.Sui.

Visą laidos įrašą galite išgirsti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius