Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Investuotojai sunerimę: premjeras sutiko su visais jų pasiūlymais

Lietuvoje dirbantys užsienio investuotojai premjerui Sauliui Skverneliui įteikė 13, jų manymu, būtinų darbų sąrašą, kaip gerinti verslo aplinką šalyje.
Saulius Skvernelis susitiko su žurnalistais
Saulius Skvernelis susitiko su žurnalistais / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Investuotojai, be kita ko, siekia užsitikrinti, kad Seimas priimtų bent jau tokį Darbo kodeksą, dėl kokio šįkart sutarta Trišalėje taryboje be naujų idėjų. Tradiciškai siekia „Sodros“ įmokų ribų įvedimo, taip pat nori, kad privačios ir valstybinės įmonės realiai konkuruotų vienodomis sąlygomis. To esą nėra, pavyzdžiui, medicinos, pervežimų, energetikos sektoriuose.

Užsienio kapitalo atstovai siūlo dalį stambių valstybės valdomų įmonių kotiruoti biržoje. Dar jie sako, kad politikai, kalbėdami apie verslą, turėtų keisti dažnai itin kritišką retoriką ir nebijoti susitikti, kitaip nesužinos, kas svarbu verslo bendruomenei.

Iš Vyriausybės numatytų darbų, giriama švietimo reforma ir valstybinių įmonių pertvarka.

„Verslo kokie yra lūkesčiai, tikrai yra atliepta ir Vyriausybės programoje, ir Vyriausybės priemonių įgyvendinimo plane. Ir, manau, kad net nelaukiant tų terminų, kurie numatyti priemonių plane, kai kuriuos sprendimus arba mes esame finišo tiesiojoje priimti, arba juos užtruks priimti, jeigu mes kalbam apie tokias globalesnes reformas“, – sakė ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

„Mes pristatėm dar 13 darbų, kuriuos paprašėm Vyriausybės daryti. Šiek tiek sunerimom, kad premjeras su viskuo sutiko. Velnias, kas be ko, yra detalėse. Bet, matyt, galėsim su premjeru sutarti bendrauti ne kartą per metus, o dažniau, kad matytume, ar einam tuo pačiu keliu“, – vylėsi Investuotojų forumo valdybos pirmininkas Rolandas Valiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius