Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 21

Investuotojos Rena ir Jekaterina: nuo ko pradėti investuoti, kokia strategija geriausia ir kaip uždirbti milijoną?

Dvi investuotojos Rena Saribekian ir Jekaterina Govina metė iššūkį ir kas mėnesį skyrė po 100 eurų investavimui, vadovaudamosi skirtingomis strategijomis. Pasibaigus devynis mėnesius trukusiam straipsnių ciklui „Investuoti paprasta“, investuotojos dalijasi, kodėl pasyvioji strategija pasiteisino labiau nei aktyvioji, nuo ko pradėti investuoti ir kokią sumą tam skirti. Rena ir Jekaterina taip pat atskleidė, kodėl jos neturi laisvų pinigų, tiesiog gulinčių sąskaitoje, net pietums, bei įvardijo, kokia galimybe šiandien nepasinaudoti yra tiesiog nusikaltimas prieš savo piniginę.

Pasyvioji ir aktyvioji strategija

Jekaterina Govina, straipsnių ciklo „Investuoti paprasta“ metu užsibrėžusi pasiekti 15 proc. grąžą, beveik devynis mėnesius investavo aktyviai – į įvairių įmonių akcijas.

„Tikslas buvo atsirinkti perspektyvių įmonių akcijas ir pasistengti uždirbti 15 proc. metinės grąžos, kas iš tikrųjų yra pakankamai ambicinga, nes vidutinė rinkos grąža svyruoja tarp 8–10 proc., priklausomai nuo laikotarpio. Taip pat turėjau tikslą, kai akcija pasieks 15 proc. grąžą, ją parduoti“, – dalijasi Jekaterina.

Pasak jos, pradžia buvo labai sėkminga, nes įsigytos „Google“ įmonės vertė pakilo 15 proc. per kelis mėnesius. Visgi buvo ir nesėkmingų investicijų, kurios devynių mėnesių investicinį laikotarpį užbaigė minuse. Investuotoja atskleidžia, kad jos tikslas buvo parodyti, jog galima investuoti tiek į vietines įmones, kaip „Apranga“ ar Šiaulių bankas, tiek ir pasirinkti žinomiausias korporacijas už Atlanto, pavyzdžiui, „Google“ ar „Volkswagen“.

Tuo tarpu tikslą uždirbti 10 proc. grąžą išsikėlusi Rena pasirinko pasyvią strategiją ir investavo į vertybinių popierių biržoje kotiruojamus investicinius ETF fondus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius