Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Investuotojų asociacija: siūloma „Avia Solutions Group“ akcijų kaina – per maža

Iš Varšuvos biržos ketinančios pasitraukti verslininko Gedimino Žiemelio netiesiogiai valdomos aviacijos verslo grupės „Avia Solutions Group“ siūloma viešo akcijų supirkimo akcijų kaina yra per maža, tvirtina Investuotojų asociacija.
Gediminas Žiemelis
Gediminas Žiemelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Bendrovė per Varšuvos vertybinių popierių biržą šią savaitę pranešė, kad kartu veikiančių akcininkų grupė, valdanti 83,05 proc. „Avia Solutions Group“ akcijų, nusprendė delistinguoti įmonės akcijas ir nebesiūlyti jų viešai. Bendrai veikiantys akcininkai ketina supirkti likusias 16,95 proc. įmonės akcijų, už jas mokant po 15,18 zloto (apie 3,51 euro).

„Tai – akivaizdžiai per maža kaina už akcijas, nes „Avia Solutions Group“ nuosavas kapitalas 2017 metų pabaigoje siekė 62,6 mln. eurų, o 348,5 mln. eurų pajamų gavusi bendrovė uždirbo 5 mln. eurų grynojo pelno. Įmonės akcijų kainos ir pelno santykis vos viršija 5, o kainos ir buhalterinės vertės santykis siekia vos 0,4 – pasaulyje tokių vertinimų rasti sunku net ir besivystančiose rinkose“, – pranešime spaudai sakė Investuotojų asociacijos direktorius Tomas Pilipavičius.

Jo teigimu, į biržą 2011 metais atėjusi „Avia Solutions Group“ po 52 zlotus už akciją pritraukė 76 mln. zlotų.

„Tai reiškia, kad G. Žiemelio bendrovės akcijų per viešą siūlymą pirkę ir jas 7 metus išlaikę investuotojai skaičiuoja 70 proc. nuostolius, nors bendrovė reikšmingai išaugo”, – sako T. Pilipavičius.

2011 metais bendrovė gavo 84,4 mln. eurų pajamų ir uždirbo 2,5 mln. eurų grynojo pelno, o įmonės nuosavas kapitalas siekė 27,9 mln. eurų. Visos įmonių grupės audituotas grynasis pelnas pernai, palyginti su 2016 metais, sumažėjo 38,3 proc. iki 4,995 mln. eurų, apyvarta didėjo 13,9 proc. iki 348,542 mln. eurų.

Oficialus pasiūlymas supirkti „Avia Solutions Group“ akcijas bus įgyvendinamas nuo liepos 31 iki rugpjūčio 29 dienos, jį įgyvendins ilgamečio G. Žiemelio bendražygio Vlado Bagavičiaus kontroliuojama Kipro bendrovė „Haifo“.

Vladas Bagavičius komentare teigia, kad tai bendrovės akcijų buvimas Varšuvos biržoje šiuo metu nekuria jokios realios naudos bendrovei, bet reikalauja papildomų išlaidų, susijusių su reikalavimų biržos sąrašuose esančioms bendrovėms vykdymu.

„Pastaruosius kelerius metus buvo galima stebėti Bendrovės akcijų likvidumo nebuvimą, o tai nekūrė jokios pridėtinės vertės akcininkams ir investuotojams.

Be to, šiuometiniame Bendrovės vystymosi etape oficialų pasiūlymą inicijavę akcininkai nemato poreikio pritraukti papildomo kapitalo Varšuvos biržoje ar ieškoti papildomų (alternatyvių) veiklos finansavimo šaltinių, susijusių su buvimu Varšuvos biržoje.

Bendrovės akcininkai siekia, kad visos ASG vadovybės pastangos būtų skiriamos savo tiesioginės veiklos vykdymui ir plėtrai", – teigiama jo komentare.

Jo teigimu, siūloma oficialaus akcijų supirkimo kaina 15,18 zlotų atitinka oficialaus pasiūlymo kainai nustatytus reikalavimus ir yra aukštesnė už pastaruoju metu buvusią akcijų kainą biržoje.

Kiek anksčiau pasitraukti iš Varšuvos biržos nusprendė kita G. Žiemelio netiesiogiai valdoma orlaivių nuomos įmonė „AviaAM Leasing“, jos akcijomis biržoje nebus prekiaujama nuo liepos 13 dienos.

„Avia Soltions Group“ akcijomis Varšuvos vertybinių popierių biržoje prekiaujama nuo 2011 metų kovo.

Varšuvos biržoje šiuo metu taip pat prekiaujama Lietuvos bendrovių „Inter RAO Lietuva“, „City Service“, „Auga Group“ ir „Novaturo“ akcijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius