Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Investuotojų pasitikėjimas Vokietijos ekonomika sausį ūgtelėjo

Vokietijos investuotojų nuotaikos sausio mėnesį pagerėjo, nes pasitikėjimas šalies eksporto stiprumu nusvėrė nerimą dėl išplėstų ribojamųjų priemonių, skirtų stabdyti COVID-19 plitimą, parodė antradienį paskelbti duomenys.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.

ZEW instituto skelbiamas mėnesinis indeksas, kuriuo vertinami ekonominiai lūkesčiai didžiausioje Europos ekonomikoje, pakilo iki 61,8 punkto, palyginti su lapkričio mėnesio 55 punktais.

„Nepaisant neapibrėžtumo dėl tolesnės karantino eigos, Vokietijos ekonomikos perspektyvos šiek tiek pagerėjo“, – teigė ZEW prezidentas Achimas Wambachas.

Apklausa parodė, kad „ypač padidėjo eksporto lūkesčiai“, pridūrė A.Wambachas.

Nors Vokietijoje skiepijimo nuo COVID-19 programa įgauna pagreitį ir jau paskirstyta daugiau nei milijonas dozių, vis dar nerimaujama dėl atmainų, pirmą kartą aptiktų Didžiojoje Britanijoje ir Pietų Afrikoje, plitimo.

Gruodžio mėnesį Vokietija sugriežtino apribojimus, įskaitant daugelio parduotuvių uždarymą, o kiek anksčiau jau buvo uždaryti restoranai, barai, sporto centrai ir kultūros įstaigos.

Kanclerė Angela Merkel antradienį susitiks su regiono lyderiais, kad aptartų apribojimų stiprinimus.

Šiuo metu Vokietijoje vis dar leidžiama dirbti gamykloms ir gamybos įmonėms.

Paskutiniai turimi lapkričio mėnesio duomenys parodė, kad pramonės gamyba ir užsakymų portfelis išaugo, o juos paskatino Vokietijos pasitikėjimas eksporto prekyba su atsigaunančia Kinija.

Remiantis „FactSet“ atlikta apklausa, ZEW rodiklis, pagrįstas 198 finansų rinkos ekspertų apklausa, viršijo analitikų lūkesčius, numačiusius 60 punktų rodiklį.

Visgi jis nepasiekė aukščiausio 77,4 punkto ribos, užfiksuotos rugsėjį, prieš prasidedant antrajai pandemijos bangai.

Kartu su augančiu investuotojų pasitikėjimu, ZEW dabartinės ekonominės padėties Vokietijoje vertinimas nežymiai pagerėjo – padidėjo 0,1 punkto iki minus 66,4 punkto, bet vis dar išlieka giliai neigiamoje teritorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius