Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Rusijos bėga ne tik užsienio investuotojai, bet ir patys rusai

Bene dešimtmetį besivystančių valstybių akcijos investuotojams buvo itin patrauklios. Tačiau dėl lėtėjančios šių valstybių ekonomikos ir neaiškios politinės situacijos, į besivystančių rinkų akcijas specialistai investuoti nepataria.
Prasti popieriai
Prasti popieriai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Pastaruosius dešimt metų akcentuota, kaip gerai investuoti į besivystančias šalis. O dabar jos išgyvena krizę – augimas lėtėja, politinė situacija nėra aiški. Pinigai traukiasi į išsivysčiusias rinkas“, – žurnalo „Valstybė“ ekonomikos konferencijoje sakė Jolanta Jurga, „Evli Securities“ valdybos pirmininkė.

Pasak jos, iš besivystančių rinkų traukiasi ne tik užsienio investuotojų pinigai, bet rinkas palieka ir vietiniai žaidėjai, pavyzdžiui, rusai masiškai atidarinėja sąskaitas Suomijoje.

Pasak J.Jurgos, atrodytų, kad, besivystančių rinkų akcijoms esant pigioms, būtų pats metas jas pirkti. Tačiau ji to nerekomenduoja.

„Atrodo patraukliai atpigusios, bet ne visiškai taip yra. Jos ne be priežasties tokios pigios šiandien. Jis apima vis didesnį svorį pasauliniame BVP, bet jų generuojamas pelnas yra mažas“, – sakė J.Jurga.

Besivystančios rinkos pastaruoju metu nuvilia.

„Pirmąjį šių metų pusmetį matysime augimo lėtėjimą. Viskas bus apie vidurkį, didelio augimo nesitikime 2014 metais. Įdomu tai, kad išsiskiria išsivysčiusių ir besivystančių rinkų kreivės. Besivystančios rinkos nuvylė, jos yra tik šiek tiek daugiau nei pasaulio vidurkis.

Tikime Europa. Euro zonos ekonomika turėtų išsilaikyti stipri. Tikime akcijomis toje zonoje, bet susilaikome nuo besivystančio regiono“, – sakė J.Jurga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius