-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Šeškinės poliklinikos išplėštas bankomatas – bankininkų, o ne vagių darbas

Savaitgalį Kaune ir Vilniuje nusikaltėliams pabandžius pagrobti bankomatuose esančius pinigus, sostinės Šeškinės poliklinikos pastate esančio „Swedbank“ banknotų roboto būklė aplinkiniams irgi sukėlė įtarimų apie galimą vagių išpuolį. Tačiau banko atstovai užtikrino, kad Šeškinėje jokio kriminalo nėra – tik vyksta bankomatų tinklo optimizavimo darbai.
Išmontuojamas bankomatas
Išmontuojamas bankomatas / 15min skaitytojo nuotr.

„Bankomatų tinklo veiklos vertinimas yra nuolatinis procesas – peržiūrime bankomatų išsidėstymą ir stengiamės įvertinti banko klientų elgseną ir poreikius“, – 15min teigė Saulius Abraškevičius iš „Swedbank“ Komunikacijos departamento.

Atlyginimai Šeškinės poliklinikos darbuotojams pervedami būtent per „Swedbank“, todėl bankomato „emigracija“ jų nenudžiugino.

Bankomatus siekiama sukoncentruoti dažniausiai lankomose vietose, kuriose klientai įpratę dažnai grynintis pinigus.

Iš tų vietų, kuriose pinigų gryninimosi poreikis sumažėjęs ir įrenginiai yra pasenę ar naudojami ne visu pajėgumu, bankomatai iškeliami.

„Kalbant konkrečiai apie „Swedbank“ bankomatą Šeškinės poliklinikoje Vilniuje (Šeškinės g. 24), ten veikė seno modelio bankomatas, o atnaujinto bankomato modelio sumontuoti senojo vietoje nebuvo techninių galimybių. Todėl jis buvo perkeltas į netoli nuo poliklinikos esančią parduotuvę „Iki“ (Šeškinės g. 32), nuo rugpjūčio 10 d. šis bankomatas jau veikia,“ – teigė atstovas spaudai S.Abraškevičius.

15min žiniomis, atlyginimai Šeškinės poliklinikos darbuotojams yra pervedami būtent per „Swedbank“, todėl jiems būdavo itin patogu išsiimti grynųjų. Sužinoję apie bankomato „emigraciją“, daugelis medikų nuliūdo ar net pasipiktino.

Savo ruožtu bankininkai tikisi, kad naujasis bankomatas prekybos centre bus patogesnis ir dar geriau matomas bei prieinamas – netoliese yra Šeškinės turgavietė, tad grynųjų pinigų paklausa ten tikrai nemaža.

„Šiuo metu šioje „Iki“ parduotuvėje veikia 2 „Swedbank“ bankomatai – vienas seniau įrengtas priima ir išduoda grynuosius pinigus, o naujasis bankomatas išduoda grynuosius“, – minėjo banko atstovas.

15min primena, kad rugpjūčio 19-osios naktį apie 2 val. 25 val. sostinės policija gavo pranešimą, kad Sėlių g., prie bankomato, stovi du kaukėti vyrai su grąžtu ir kitais įrankiais rankose. Buvo išsiųstos gausios policijos pajėgos. Atvykę Patrulių rinktinės pareigūnai netoli apgadinto bankomato sulaikė Rusijos ir Moldovos piliečius (gimusius 1984 m.).

Tuo metu naktį iš sekmadienio į pirmadienį Kaune bandyta apvogti „Iki“ prekybos centre stovintį „Swedbank“ bankomatą. Vagis veikė tarsi pagal veiksmo filmų scenarijų: vogtu automobiliu atvyko į parduotuvę, įsibrovė į jos vidų, o nepavykus įgyvendinti plano iki galo, spruko padegęs ratuotą nusikaltimo priemonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius