Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Įsidarbinti lengviau nei prieš pusmetį

Vis dar išlieka nemažai darbo ieškančių žmonių, manančių, kad įsidarbinti šiuo metu yra tikras iššūkis, tačiau darbuotojų apklausos rezultatai rodo, jog kandidatai įsidarbinimo galimybes vertina šiek tiek optimistiškiau. Šiuo metu maždaug penktadaliu daugiau nei prieš pusmetį asmenų, kurie mato daugiau perspektyvų gauti darbą.
Darbdaviai per pokalbius dėl darbo ėmė jaustis padėties šeimininkais
Pokalbis dėl darbo / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

Vieniems darbo paieškos portalo CVbankas.lt respondentams atrodo, kad darbą susirasti galima per kelias savaites ar mėnesius, kiti situaciją yra linkę vertinti pesimistiškiau. Apie 40 proc. apklausoje dalyvavusių asmenų teigia, kad darbą tikrai galima rasti per 6 mėnesius, iš jų pusė įsitikinę, kad apskritai pakanka iki 3 mėnesių darbo paieškoms. 34 proc. mano, kad prireiktų daugiau nei pusės metų. 26 proc. darbuotojų nuomone, darbo dabar išvis neišeina rasti.

Kas antras CVbankas.lt apklausoje dalyvavęs asmuo teigia, kad pakanka dalyvauti 2–5 darbo pokalbiuose, kad būtum įdarbintas. Apie 15 proc. respondentų mano, kad užtenka ir vieno pokalbio, kiti 15 proc. – kad reikėtų dalyvauti 6–10 darbo pokalbių.

Paklausus, kokios srities darbas dabar labiausiai domina darbo ieškančius asmenis, matyti, kad kandidatai labiausiai ieško darbo administravimo, gamybos, apskaitos ir buhalterijos, paslaugų, prekybos, klientų aptarnavimo bei finansų srityse. Mažiausiai domimasi draudimo, teisės, žiniasklaidos ar medicinos sričių darbu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius