-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įsigaliojo teisės aktai, ribojantys atsiskaitymą grynaisiais pinigais

Įsigaliojo Lietuvos Respublikos civilinio kodekso, Akcinių bendrovių įstatymo ir Įsakomųjų ir paprastųjų vekselių įstatymo pakeitimo įstatymai, praneša Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba(FNTT).
Pinigai
Pinigai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Civilinio kodekso pataisomis nustatyta, kad notarine forma sudaromos uždarųjų akcinių bendrovių akcijų pirkimo–pardavimo sutartys, kai parduodama 25 procentai ar daugiau uždarosios akcinės bendrovės akcijų arba akcijų pardavimo kaina yra didesnė kaip 14 500 eurų, išskyrus atvejus, kai akcininkų asmeninės vertybinių popierių sąskaitos tvarkomos vertybinių popierių rinką reglamentuojančių teisės aktų nustatyta tvarka.

Vekselis, kurio suma didesnė kaip 3 000 eurų, turi būti notarinės formos, jeigu vekselio davėjas yra fizinis asmuo.

Taip pat reglamentuota, kad vekselis, kurio suma didesnė kaip 3 000 eurų, turi būti notarinės formos, jeigu vekselio davėjas yra fizinis asmuo.

Be to, nustatyta, kad paskolos sumai viršijant 3 000 eurų ir šį sandorį vykdant grynaisiais pinigais, paskolos sutartis turi būti notarinės formos.

Anot FNTT, šie įstatymų pakeitimai sumažins galimybę neteisėtas pajamas grįsti fiktyviais paskolos rašteliais ir kitais fiktyviais sandoriais bei apriboti itin palankias sąlygas išvengti atsakomybės už neteisėtą praturtėjimą, pinigų plovimą bei sukčiavimo pobūdžio nusikalstamas veikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius