Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išlaidos kelionėms pasaulyje šiemet augs

Išlaidos kelionėms pasaulyje šiemet padidės 3,1 proc., prognozuoja Pasaulinė turizmo ir kelionių taryba (WTTC). Dar kovo mėnesį organizacija prognozavo, kad prieaugis sieks 3,3 proc., tačiau dėl silpstančio pasaulio ekonomikos augimo ir teroristų išpuolių grėsmės ši prognozė buvo pabloginta.
Lagaminas oro uoste
Lagaminas oro uoste / 123rf.com
Temos: 2 Kelionės Turizmas

Visgi išlaidos kelionėms augs sparčiau negu pasaulio bendrasis vidaus produktas (BVP), kuris, kaip prognozuojama, padidės 2,3 proc., rašoma WTTC parengtoje apžvalgoje.

Pasak organizacijos vadovo Davido Scowsillo, makroekonominės problemos turizmui daro didesnį poveikį nei teroristų išpuoliai.

„Keliautojai nesileis atbaidomi atskirų teroristų išpuolių“, – pareiškė jis ir pridūrė, kad tuo atveju, jeigu turistai nerimauja dėl saugumo kokioje nors konkrečioje šalyje, jie visada gali pasirinkti kitą kryptį.

Jeigu teroristų išpuolis būna nukreiptas prieš turistus, kelionių ta kryptimi paklausa paprastai atsigauna per maždaug dvejus metus. O jeigu išpuolis yra bendro pobūdžio, susidomėjimas regionu atgyja greičiau, paaiškino jis.

WTTC skaičiavimais, iš visų pasaulio regionų labiausiai – 5,9 proc. – išlaidos kelionėms šiemet padidės Pietų Azijoje ir tai visų pirma lems Indija. Pietryčių Azijoje išlaidos padidės 4 proc., o Kinijoje – 6,3 procento.

Prasčiausias rezultatas greičiausiai bus užfiksuotas Lotynų Amerikoje – spėjama, kad dėl recesijos Brazilijoje ir ekonominių problemų kitose regiono šalyse išlaidos kelionėms sumažės 0,9 procento.

Šiaurės Amerikoje turizmo (vidaus ir išorės) išlaidos turėtų padidėti 3,1 proc., o Europoje – 2,2 procento. Tačiau Didžiojoje Britanijoje išlaidos greičiausiai padidės 3,6 proc., nes užsienio turistai nepraleis progos pasinaudoti svaro kurso smukimu, kurį išprovokavo britų priimtas sprendimas pasitraukti iš Europos Sąjungos (ES).

WTTC duomenimis, 2015 metais kelionių ir turizmo indėlis į pasaulio BVP padidėjo šeštus metus iš eilės. Šiuo metu šiame sektoriuje užimta 284 mln. žmonių, arba daugiau kaip 9 proc. visų pasaulio dirbančiųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius