-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanija pasiskolino rinkose 4,51 mlrd. eurų

Ispanija ketvirtadienį sėkmingai pasiskolino rinkose 4,51 mlrd. eurų – 0,51 mlrd. eurų daugiau, negu planuota.
Finansų krizė Ispanijoje
Finansų krizė Ispanijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ispanija Paskola

Skolinimosi kainos šiek tiek sumažėjo ir tai, pasak analitikų, netiesiogiai rodo, kad Kipro problemų pasklidimo euro zonoje rizika praktiškai išnyko.

Aukcione parduotų 2023 metais išperkamų obligacijų vidutinis pelningumas smuktelėjo nuo 4,917 proc., nustatytų ankstesniame tokios pat trukmės vertybinių popierių aukcione, iki 4,898 procento.

Penkerių metų trukmės obligacijų pelningumas nusileido nuo 3,572 proc., nustatytų ankstesniame aukcione, kuris vyko kovo 7 dieną, iki 3,557 proc., o 2015 metais išperkamų obligacijų pelningumas sumenko nuo 2,54 iki 2,275 procento.

Pasak ekspertų, „aukcionas buvo visai sėkmingas, visų pirma, vertybinių popierių parduota už didesnę nei planuota sumą. Periferinių šalių obligacijų pokyčiai antrą dieną iš eilės yra teigiami ir šis aukcionas, kaip ir rinkos reakcija, patvirtina mūsų nuomonę, kad su Kipru susijusi rizika yra labai ribota“.

Trejų ir penkerių metų obligacijų paklausa gerokai padidėjo, tačiau dešimties metų trukmės obligacijų paklausa buvo mažesnė nei mėnesio pradžioje.

Po aukciono Ispanijos dešimties metų trukmės obligacijų pelningumas antrinėje rinkoje smuktelėjo 10 bazinių punktų iki 4,87 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius