Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos BVP padidėjimo paslaptis – prekyba sekso paslaugomis ir narkotikais

Prekyba sekso paslaugomis ir narkotikais Ispanijos ekonomikai papildomai per metus atnešė beveik 10 mlrd. eurų, rodo ketvirtadienį paskelbti oficialūs statistiniai duomenys.
prekyba
Prostitutė / AFP/Scanpix nuotr.

Šiuos skaičius pateikė Ispanijos nacionalinis statistikos institutas, pirmą kartą pritaikęs Europos Sąjungos reikalavimus, pagal kuriuos neteisėta veikla turi būti įtraukta, skaičiuojant bendrąjį vidaus produktą (BVP).

Instituto duomenimis, 2010 metais nelegali veikla, daugiausia prostitucija ir prekyba narkotikais, taip pat tabako kontrabanda ir lošimai, sudarė iš viso 0,87 proc. bendros ekonomikos arba 9,4 mlrd. eurų.

2010 metais nelegali veikla, daugiausia prostitucija ir prekyba narkotikais, taip pat tabako kontrabanda ir lošimai, sudarė iš viso 0,87 proc. bendros ekonomikos arba 9,4 mlrd. eurų.

Pritaikius naujus reikalavimus, Ispanijos BVP 2013 metais buvo daugiau nei 26 mlrd. eurų arba 2,56 proc. didesnis nei apskaičiuotas anksčiau ir iš viso sudarė 1,05 trilijono eurų, pranešė institutas.

Į naujus paskaičiavimus įtraukta ne tik neteisėta veikla, tačiau ir kiti teisėti pajamų šaltiniai, tokie kaip kariniai aktyvai ir mokslinės investicijos, kurie anksčiau nebuvo įtraukiami.

Institutas sakė, kad vertinant pajamas iš nelegalios veiklos pagal „Eurostat“ nustatytus reikalavimus, buvo analizuojami „akademiniai ir moksliniai tyrimai“ bei oficialios ataskaitas ir apžvalgos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius