Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos taksistai atšaukė streiką prieš „Uber“

Ispanijos taksistai nusprendė atšaukti kelias dienas trukusį streiką prieš „Uber“ ir kitas pavėžėjimo paslaugų bendroves, Madridui sutikus leisti regioninėms valdžioms reguliuoti sektorių.
„Uber“ programėlė
„Uber“ programėlė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Streikas prasidėjo praėjusį trečiadienį Barselonoje, o per savaitgalį ir šios savaitės pradžioje išsiplėtė į Madridą ir kitus Ispanijos miestus.

Ispanijos taksistai teigia, kad „Uber“, „Cabify“ ir kitos šalyje veikiančios pavėžėjimo bendrovės kėsinasi į jų pragyvenimo šaltinį, nes taksi licencijos yra gerokai brangesnės nei tos, kurių reikia vadinamosioms turistinėms transporto priemonėms su vairuotoju.

Šalies taksi federacijos reikalauja, kad valdžia griežtai taikytų įstatymus, pagal kuriuos vienam pavėžėjimo paslaugas teikiančiam automobiliui tektų 30 tradicinių taksi.

Streiko komitetas pranešime teigė, jog sprendimas atšaukti streiką buvo priimtas po to, kai vyriausybė paskelbė, kad nuo šiol regioninės valdžios galės reguliuoti licencijų išdavimo pavėžėjimo paslaugas teikiantiems vairuotojams procesą. Tačiau tuo pat metu komitetas patikino, kad taksi vairuotojai išliks budrūs bei sugrįš į gatves, jei šis sprendimas neprives prie sugriežtintos pavėžėjimo paslaugų teikėjams kontrolės.

Vairuotojai, teikiantys pavėžėjimo paslaugas, kritikavo savo kolegas taksistus, o kai kurie tvirtina net buvę užpulti.

Centrinės valdžios biuras Madride, kuris susitiko su pavėžėjimo paslaugas teikiančius vairuotojus atstovaujančios profsąjungos „Unauto“ atstovais sako, kad policija „tiria daugiau nei 60 skundų dėl fizinio sužalojimo, žalos automobiliams, prievartos ir viešosios tvarkos pažeidimų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius