Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos taksistai streikuoja prieš „Uber“ plėtrą

Taksi vairuotojai Ispanijoje pirmadienį tęsė protestą prieš tokias pavėžėjimo paslaugų bendroves kaip „Uber“ ir „Cabify“, kurios, anot taksistų, kėsinasi į jų pragyvenimo šaltinį.
„Uber“
„Uber“ / „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.

Streikai Barselonoje prasidėjo dar praėjusią savaitę, o per savaitgalį persimetė ir į šalies sostinę Madridą. Streikai taip pat buvo paskelbti ir kituose miestuose – Valensijoje, Saragosoje, Bilbao bei Sevilijoje.

Taksi vairuotojų protestą įplieskė Ispanijos vyriausybės sprendimas apskųsti Barselonos teismo verdiktą, kuris turėjo apriboti pavėžėjimo paslaugas teikiančioms bendrovėms suteikiamų licencijų skaičių.

Taksi vairuotojų federacijos reikalauja, kad valdžia griežtai taikytų įstatymus, pagal kuriuos kiekvienam pavėžėjimo paslaugas teikiančiam automobiliui tektų 30 tradicinių taksi. Jie teigia, kad šiuo metu taksi santykis pavėžėjimo paslaugas teikiančių automobilių atžvilgiu yra tik 5:1. Jei nebus imtasi žingsnių keisti situaciją, taksistai grasina blokuoti uostus, oro uostus bei net Ispanijos sieną su Prancūzija.

Barselonoje, kuri pritraukia daugiausiai turistų Ispanijoje, taksistai savo automobiliais eismą vienoje pagrindinių miesto gatvių blokuoja jau trečią dieną iš eilės. Kai kurie vairuotojai ten įkūrė stovyklas bei miega ant čiužinių, palapinėse ar savo automobiliuose.

Vairuotojai, teikiantys pavėžėjimo paslaugas, kritikavo savo kolegas taksistus, o kai kurie tvirtina net buvę užpulti.

„Mes nuoširdžiai tikimės, kad valstybė nepasiduos žiaurių žmonių šantažui“, – sakė „Uber“ ir „Cabify“ vairuotojus atstovaujanti sąjunga „Unauto“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius