Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos vyriausybė vėl padidino minimalų darbo užmokestį

Naujoji Ispanijos socialistų vyriausybė, vadovaujama Pedro Sanchezo, trečiadienį sudarė susitarimą su profsąjungomis ir darbdaivais dėl minimalaus atlyginimo padidinimo 5,55 proc., arba 58,30 euro, iki 1 108 eurų per mėnesį.
Pedro Sanchezas
Pedro Sanchezas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Pasiekėme susitarimą šiais metais padidinti minimalų atlyginimą“, – pranešė darbo ministrė Yolanda Diaz, kalbėdama apie „labai laimingą dieną demokratijai šioje šalyje ir visiems darbuotojams“.

Kabinetas turi patvirtinti šią priemonę per kelias dienas, o pakeitimas įsigalios nedelsiant.

Naujoji P.Sanchezo vyriausybė, palaikoma kraštutinės kairiosios partijos „Podemos“, taip pat pranešė didinanti pensijas 0,9 proc. ir valstybės tarnautojų atlyginimus 2 procentais.

Nors profesinės sąjungos pasveikino sprendimą padidinti minimalų darbo užmokestį, Darbdavių organizacijų konfederacijos prezidentas Antonio Garamendi pripažino, kad „mes būtume norėję, jog [didinimas] būtų šiek tiek mažesnis“, net jei sutartas minimalus atlyginimas yra mažesnis už iš pradžių planuotą 1 167 eurų minimalų atlyginimą.

Pernai P.Sanchezo vyriausybė jau padidino minimalų atlyginimą net 22 procentais.

Vyriausybė per ateinančius ketverius metus pažadėjo padidinti minimalų atlyginimą iki 60 proc. dabartinio vidutinio 1 970 eurų atlyginimo lygio, o šiuo metu tai būtų 1 182 eurai.

Davoso forume P.Sanchezas patvirtino vyriausybės ketinimus vis tiek laikytis „fiskalinės drausmės“, siekiant sumažinti biudžeto deficitą ir valstybės skolą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius