Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 26

Išsigandę griežtos valdžios rankos, kinų verslininkai palieka šalį. Kur jie traukia?

Jie pasitraukė po to, kai vyriausybė ėmėsi griežtų veiksmų prieš privatų sektorių. Jie pabėgo nuo griežtos „nulinio COVID“ politikos. Jie ieškojo saugaus prieglobsčio savo turtui ir savo šeimoms.
Kinų verslininkai traukiasi į Singapūrą
Kinų verslininkai traukiasi į Singapūrą / „The New York Times“/ELAINE L. nuotr.

Jie išvyko į Singapūrą, Dubajų, Maltą, Londoną, Tokiją ir Niujorką – bet kur, kad tik nereikėtų likti savo gimtojoje šalyje Kinijoje, kur, jų manymu, jų turtas ir asmeninis saugumas vis labiau priklauso nuo autokratinės vyriausybės malonės.

2022 metais, kurie Kinijai buvo labai sudėtingi, daugybė Kinijos verslininkų laikinai arba visam laikui persikėlė į užsienį. Jie buvo dalis emigracijos bangos, kuri pagimdė vieną populiariausių praėjusiųjų metų frazių, cirkuliavusių internete: „runxu“, kurią galima išversti maždaug kaip „pabėgimas iš Kinijos“.

Šie žmonės, nors ir privilegijuotieji, yra Kinijos ekonominių negandų dalis – jie išsiveža savo turtus ir verslą tokiu metu, kai šalies augimas yra žemiausiame taške per dešimtmečius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius