Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įstojus į euro zoną, Lietuvos banko darbuotojų skaičius mažėti neturėtų

Lietuvos bankas netenka pagrindinių funkcijų – trijų didžiųjų šalies bankų priežiūrą jau perėmė Europos centrinis bankas, o nuo sausio Lietuvos bankas nebebus atsakingas už šalyje cirkuliuojančią valiutą. Tačiau esminių darbuotojų skaičiaus ar veiklos pokyčių centrinis bankas bent kol kas nenumato ir teigia, kad jam atsiras kitokio darbo, rašo „Verslo žinios“.
Lietuvos banke
Lietuvos banke / Luko Balandžio nuotr.

„Net ir perėmęs didžiųjų bankų Lietuvoje priežiūrą, Europos centrinis bankas (ECB) iš esmės pasikliaus Lietuvos banko darbuotojais, ištekliais ir patirtimi. Mūsų bankai tarp prižiūrimų ECB yra palyginti maži, tad natūralu, kad ECB daugiausia savo specialistų ir išteklių skirs didžiųjų finansinių grupių priežiūrai, o, prižiūrėdamas mažesnius bankus, labiau remsis nacionalinėmis priežiūros institucijomis. Už kitų Lietuvoje veikiančių bankų priežiūrą ir toliau bus atsakingas Lietuvos bankas“, – sako Lietuvos banko pirmininko pavaduotoja Ingrida Šimonytė.

Asociacijos „Už sąžiningą bankininkystę“ vadovo Kęstučio Kupšio teigimu, būtų natūralu, kad po pokyčių Lietuvos bankas sumažintų darbuotojų skaičių, o dalis atsilaisvinusių darbuotojų galėtų būti skirti ginčams su vartotojais spręsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius