-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italija dviejų regioninių bankų gelbėjimui gali skirti iki 5 mlrd. eurų

Italijos valdžia svarsto galimybę padidinti dviejų probleminių regioninių bankų – „Veneto Banca“ ir „Banca Popolare di Vicenza“ – kapitalą ir galimas išlaidas vertina 4,5–5 mlrd. eurų, trečiadienį rašo italų leidinys „Il Messagero“, nenurodantis šios informacijos šaltinių.
Italijos bankas
Italijos bankas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Galutinį sprendimą dėl pagalbos kredito įstaigoms turi patvirtinti euro zonos reguliavimo institucijos. Pagalbos procesas apibūdinamas kaip prevencinis rekapitalizavimas. Taikydamos šį mechanizmą, euro zonos valstybės gali teikti paramą bankams, nepažeisdamos Europos Sąjungos (ES) įstatymų dėl valstybės pagalbos ir subsidijavimo. Italija jau derasi su Briuseliu dėl šios procedūros taikymo gelbėjant seniausią pasaulio banką – „Monte dei Paschi di Siena“, kuriam pažadėti 8,8 mlrd. eurų.

Italijos leidinio duomenimis, „Veneto Banca“ ir „Banca Popolare di Vicenza“ susijungimo susitarimo projektą, kuriame numatomas tokių lėšų skyrimas, nusiuntė Europos Centriniam Bankui (ECB), taip pat už konkurenciją atsakingoms ES institucijoms.

Planą parengė „Banca Popolare di Vicenza“ vadovas Fabrizio Viola. Jame, be kita ko, numatyta sukurti probleminio turto fondą – į jį bus perkeltos beviltiškos abiejų kredito įstaigų paskolos, kurių bendra suma sudaro apie 9 mlrd. eurų.

Manoma, kad pagalbai regioniniams bankams suteikti Italijos vyriausybė pasinaudos 20 mlrd. eurų vertės fondu, kuris buvo sukurtas pernai gruodį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius