Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Italija gelbėjasi nuo ES sankcijų optimistiniais taupymo planais

Italija sugalvojo, kaip sutaupyti 4 mlrd. eurų ir taip pabandyti išvengti drausminių Europos Sąjungos (ES) priemonių, įskaitant galimas baudas, gresiančių dėl didelių išlaidų biudžeto, pirmadienį pareiškė šalies vicepremjeras Matteo Salvinis.
Matteo Salvinis
Matteo Salvinis / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Vis mažiau laiko liekant iki metų pabaigos, kuomet turi būti priimtas galutinis biudžeto įstatymas, M.Salvinis nurodė, kad koalicinė vyriausybė pasiekė „susitarimą dėl tolesnio fiskalinio deficito mažinimo“.

Paklaustas, ar paskutinės minutės susitarimo tarp kraštutinės dešiniosios „Lygos“ ir antinomenklatūrinio „Penkių žvaigždučių judėjimo“ pakaks nuraminti Briuselį, ekonomikos viceministras Massimo Garavaglia pareiškė: „Esame nusiteikę optimistiškai“.

Lėšų pavyko sutaupyti apkarpius valdančiųjų partijų pavyzdines reformas, susijusias su parama mažas pajamas gaunantiems gyventojams ir pensinio amžiaus mažinimu.

Šių metų spalio mėnesį Europos Komisija (EK) atmetė Italijos 2019 metų biudžetą, įspėdama, kad planai didinti deficitines išlaidas, nepaisant šalies milžiniškos skolos, yra akivaizdus ES fiskalinių taisyklių pažeidimas.

Vyriausybė tvirtina, kad ji negali išvengti didelių išlaidų, jei nori atgaivinti vangų šalies ūkį, tačiau Briuselis teigia, kad po ne vienerius metus trukusio taupymo šalis nepasieks žadamo ūkio augimo, o Italijos skola tik dar labiau padidės.

Jei susitarimas nebus pasiektas, Italijos atžvilgiu gali būti pradėta ES perviršinio deficito procedūra ir galia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius