Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italija rengiasi pirmą kartą savo istorijoje išleisti 50 metų trukmės valstybės obligacijas

Italija planuoja pirmą kartą savo istorijoje išleisti 50 metų trukmės valstybės obligacijas, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“.
Italija – Airija
Italės / „Scanpix“ nuotr.

Obligacijų, kurių pajamingumas sudarys apie 2,85 proc., šalis tikisi parduoti už 5 mlrd. eurų, praneša informuoti šaltiniai. Jų teigimu, investuotojų pateiktų paraiškų bendra vertė jau viršija 18,5 mlrd. eurų, o tai rodo, kad, nepaisant nerimo dėl galimų politinių sukrėtimų Italijoje, šių vertybinių popierių paklausa yra didžiulė.

Gruodį šalyje įvyks referendumas dėl pasiūlymo apriboti Senato galias ir premjeras Matteo Renzis yra pažadėjęs atsistatydinti, jeigu referendumo rezultatai jo netenkins. Tuo tarpu Italijos finansų ministras Pieras Carlo Padoanas pasistengė nuraminti rinkas, patikinęs, kad balsavimo rezultatai neturės jokio poveikio rinkos stabilumui.

Kiek anksčiau 50 metų trukmės valstybės obligacijų už 3 mlrd. eurų išleido Belgija, Ispanija ir Prancūzija. Airija ir Belgija taip pat pardavė 100 metų trukmės obligacijų, pritraukusios po 100 mln. eurų.

Šalys stengiasi pasinaudoti rekordiškai mažomis skolinimosi kainomis, kurias nusmukdė Europos Centrinio Banko (ECB) įgyvendinama turto pirkimo programa. Tačiau pagal šios programos taisykles ECB negali pirkti vertybinių popierių, kurių terminas viršija 30 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius