-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos vyriausybė pritarė 25 mlrd. eurų ekonomikos gaivinimo paketui

Italijos vyriausybė penktadienį patvirtino 25 mlrd. eurų vertės paketą, turintį padėti atgaivinti šalies ekonomiką, nukentėjusią dėl koronaviruso pandemijos sukeltos krizės.
Gyvenimas Italijoje sušvelninus karantiną
Gyvenimas Italijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Italija buvo pirmoji pandemijos paveikta Europos valstybė, o ilgiau kaip du mėnesius taikytos griežto karantino priemonės sudavė skaudų smūgį ekonomikai.

Vyriausybės patvirtintą paketą sudaro daugiau kaip 100 priemonių, pradedant nuo galimybės išskirstyti mokesčių mokėjimą ilgesniam kaip dvejų metų laikotarpiui, baigiant rekomendacijomis dėl darbuotojų atleidimo.

„Saugome darbo vietas, remiame darbuotojus, mažiname mokesčių naštą, padedame regionams“, – po kabineto posėdžio per spaudos konferenciją sakė premjeras Giuseppe Conte.

Pagal šį planą didesnių mokesčių lengvatų sulauks Italijos pietiniai regionai, daug menkiau išsivystę negu pramoninė šalies šiaurė.

„Žinome apie infrastruktūros stygių pietuose, kurie yra mažiau konkurencingi, ir norime, kad šis atotrūkis būtų sumažintas“, – pridūrė jis.

Planą, kuriuo taip pat raginama nuo rugpjūčio 15-osios atnaujinti kruizinių laivų reisus, o nuo rugsėjo vėl rengti prekybos parodas, dar turi patvirtinti parlamentas, kuriame vyriausybė neturi daugumos.

Naujuoju planu numatoma pratęsti pažeidžiamoms šeimoms skiriamų nepaprastųjų 400–800 eurų mėnesinių išmokų mokėjimą, taip pat skirti 500 mln. eurų smarkiai apkrautų sveikatos apsaugos darbuotojų viršvalandžiams apmokėti.

G.Conte taip pat perspėjo, kad reikalavimai laikytis socialinio atstumo ir dėvėti kaukes liks privalomi iki rugsėjo 7 dienos.

„Tai yra minimalios taisyklės“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius