-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

J.Narkevičiaus keliai: dešimtadalis COVID fondo lėšų žvyrkeliams asfaltuoti – į Trakų rajoną

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius savo įsakymu skyrė daugiau nei 27 mln. eurų žvyrkeliams savivaldybėse asfaltuoti, paskelbė Susisiekimo ministerija. Didžiausia suma, 2,58 mln. eurų, atiteko Trakų rajonui, kur gyvena ministras ir jo šeima. Lėšos skirtos iš ekonomikos skatinimo ir COVID-19 pasekmių mažinimo fondo.
Jaroslavas Narkevičius
Jaroslavas Narkevičius / 15min nuotr.

Susisiekimo ministerija ketvirtadienį paskelbė, kad beveik 40 šalies savivaldybių sulauks lėšų, už kurias šiemet bus asfaltuojami žvyrkeliai. Tam skirta daugiau nei 27 mln. eurų.

Kitos savivaldybės negalėjo nė prilygti

„Džiaugiamės, galėdami skirti lėšų įvairių šalies rajonų miestų ir gyvenviečių infrastruktūrai pagerinti. Tikimės, kad jau netrukus vietos gyventojai pajus pokyčius“, – pranešime spaudai cituojamas susisiekimo ministras.

Iš pateikto sąrašo matyti, kad daugiausia lėšų – 2,58 mln. eurų – atiteks Trakų rajono žvyrkeliams asfaltuoti. Tai sudaro beveik dešimtadalį visos Lietuvai skirtos sumos.

J.Narkevičius gyvena Trakuose, ten jis buvo išrinktas ir į Seimą.

15min nuotr./Susisiekimo ministro J.Narkevičiaus namai
15min nuotr./Susisiekimo ministro J.Narkevičiaus namai

Palyginimui, dauguma kitų savivaldybių nė iš tolo negali prilygti Trakų rajonui. Pavyzdžiui, Alytaus rajonui skirta per tris šimtus tūkstančių, vieno didžiausių pagal plotą Varėnos rajono žvyrkeliams asfaltuoti skirta per 800 tūkstančių eurų.

Radviliškio ir Plungės rajonams atiteko vos po 200 tūkstančių eurų, Pakruojo – dar mažiau – 170 tūkst. Vienas didžiausių rajonų pagal plotą – Rokiškio – apskritai nepateko į finansuojamų žvyrkelių programą.

Su visu savivaldybių sąrašu galima susipažinti čia.

Atšaukė finansavimą keliui šalia sodybos

Skelbiama, kad lėšos skirtos iš Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių plano. Projektus atrinko komisija, sudaryta iš Susisiekimo ministerijos, Lietuvos savivaldybių asociacijos ir Vyriausybės kanceliarijos atstovų, tačiau galutinį parašą padėjo J.Narkevičius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jaroslavas Narkevičius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jaroslavas Narkevičius

Trečiadienį 15min skelbė, kad praėjusiais metais, skirstant Kelių remonto finansavimo lėšas, ministras potvarkiais nukirpdavo lėšas iš kitų savivaldybių, ir pridėdavo prie Trakų rajono. Susisiekimo ministerija paaiškino, kad sutaupytos lėšos Trakų rajonui būdavo skiriamos pačiai savivaldybei to paprašius.

Be to, LRT paskelbus, kad ministras šią savaitę skyrė lėšų kelio asfaltavimui šalia Varnikų ežero, kur stovi jo šeimos sodyba, J.Narkevičius pranešė atšaukiantis lėšų skyrimą.

Lėšas skiria saviškių komisija

Susisiekimo ministerijos suburta komisija savarankiškai sprendžia dėl 150 mln. eurų paskirstymo šalies keliams iš COVID-19 skirto fondo. Iki šiol lėšas skirstė Lietuvos automobilių kelių direkcija pagal iš anksto nustatytą prioritetų sąrašą.

Komisijai vadovauja neseniai J.Narkevičiaus viceministru paskirtas Virgaudas Puodžiukas.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Virgaudas Puodžiukas
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Virgaudas Puodžiukas

Penkių narių komisijoje – ministro patarėjas Jaroslavas Kaminskis, taip pat Susisiekimo ministerijos Kelių ir oro transporto politikos grupės vyresnysis patarėjas Sergėjus Volkovas.

Pati direkcija yra reformuojama Seimo sprendimu, o su jos vadovu ketinama atsisveikinti, kai direkcija taps valstybes įmone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius