-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Stiglitzas: Graikijos pasitraukimas iš euro zonos būtų skausmingas Europai

Graikijos pasitraukimas iš euro zonos tikrai būtų rimtas smūgis Europai, įspėjo Nobelio premijos ekonomikos srityje laureatas Josephas Stiglitzas. Jis tikina, kad tokiu atveju padidėtų nestabilumas Europoje ir sumažėtų pasitikėjimas bendra valiuta.
Josephas Stiglitzas
Josephas Stiglitzas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jei Vokietija ir likusi Europa nenorės keisti programos, aš manau, kad nėra alternatyvos Graikijos pasitraukimui iš euro zonos“, – pareiškė Josephas Stiglitzas.

Labiausiai įsiskolinusi šalis senajame žemyne derybose, kurios jau tęsiasi kelis mėnesius, su savo kreditoriais iš esmės yra atsidūrusi aklavietėje. Tai lėmė, jog Graikija susiduria su finansinio likvidumo problemomis.

Ir nors Graikijos ekonomika yra santykinai maža, tačiau šios šalies pasitraukimas iš euro zonos pakenktų bendram valiutos blokui, nes būtų pademonstruota, jog euro zona yra nestabili.

„Tai iš tiesų yra susiję su padidėjusiu nestabilumu Europoje ir rizika, kad bendros valiutos projektas, kuris nuo pat pradžių turėjo daug trūkumų, gali sužlugti“, –  sakė J.Stiglitzas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius