-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Varanauskienė: sprendimą lėmė ir buvusio „Sodros“ vadovo nuomonė

„Sodros“ vadovo konkursą laimėjusi fondo vyriausioji patarėja, šeimos finansų ekspertė 43-ejų Julita Varanauskienė teigia nusprendusi dalyvauti konkurse, palankiai ją įvertinus buvusiam vadovui ir pasvėrus savo galimybes. Ji kol kas neatskleidė savo prioritetų.
Julita Varanauskienė
Julita Varanauskienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kodėl nusprendžiau dalyvauti konkurse? Pašnekėjome su savo buvusiu vadovu (Mindaugu Sinkevičiumi – BNS) ir jisai pasakė savo nuomonę, kad galėčiau, sugebėčiau, tvarkyčiausi, tada pati pasitikrinau, ar tikrai galėčiau, – ir tiesiog priėmiau šitą iššūkį“, – BNS sakė 20 metų SEB banke dirbusi J.Varanauskienė.

Paprašyta įvardyti savo stipriąsias puses, ji nurodė išsilavinimą, patirtį privačiame sektoriuje ir socialinio draudimo srities išmanymą.

„Ir išsilavinimas, ir patirtis komerciniame sektoriuje, ir tai, kad dabar „Sodroje“ – ir visoje socialinio draudimo sistemoje – vyksta nemažai pakeitimų, reformų, ir kadangi aš su jomis augu, dirbu, dalyvauju, tai tiesiog ir šitas išmanymas, konkretus, specifinis“, – kalbėjo ji.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Sodra
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Sodra

J.Varanauskienė kol kas nesiėmė vardyti savo veiklos prioritetų, motyvuodama, kad į naujas pareigas 4 metų kadencijai bus paskirta, kai bus gautos teisėsaugos institucijų išvados.

„Kalbant apie prioritetus gal reikėtų palaukti, kol viską patvirtins, kol jau visi formalumai bus sutvarkyti“, – sakė J.Varanauskienė.

Pasiteiravus, ar „Sodra“ skirs deramą dėmesį skaidrumui, turint omenyje ankstesnius teisėsaugos tyrimus dėl fondo viešųjų pirkimų, J.Varanauskienė teigė, kad tai visuomet yra svarbus klausimas.

„Man atrodo, kad „Sodra“ kaip institucija visuomet skaidrumo siekė ir siekia, ir tie atviri duomenys, ir tos atviros „Sodros“ dalykai – matau tai, kaip dalyką, kurį galima sėkmingai tęsti toliau“, – sakė J.Varanauskienė, konkurse įveikusi 4 pretendentus.

„Sodros“ vyriausiąja patarėja 43-ejų J.Varanauskienė pradėjo dirbti 2017 metų kovą, ji buvo atsakinga už ekonominius tyrimus bei analizę, ekspertinį konsultavimą formuojant socialinio draudimo politiką.

J.Varanauskienė 2016 metų pabaigoje paliko vieną didžiausių šalyje SEB banką, kur nuo 2004 metų dirbo šeimos finansų eksperte. Iki tol ji 8 metus dirbo tuometinio Vilniaus banko (dabar – SEB) Kauno padalinyje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Sinkevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Sinkevičius

Pernai lapkritį pranešta, kad „Sodrą“ palieka nuo 2010 metų jai vadovavęs Mindaugas Sinkevičius. Jis laimėjo konkursą vadovauti valstybės įmonei Turto bankas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius