Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAE siūlo „auksines vizas“ investuotojams ir „išskirtiniams talentams“

Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE) pradeda įgyvendinti leidimų nuolat gyventi išdavimo programą, kuria siekia į naftos turtingą Persijos įlankos šalį pritraukti turtingų žmonių ir kvalifikuotų darbininkų.
Dubajus
Dubajus (JAE) / Shutterstock.com nuotr.

Vadinamoji auksinių kortelių programa skirta investuotojams ir „išskirtiniams talentams“, kaip antai gydytojams, inžinieriams, mokslininkams ir menininkams, pareiškė JAE ministras pirmininkas šeichas Mohammedas bin Rashidas Al-Maktoumas, kuris taip pat yra Dubajaus valdytojas.

„Norime, kad jie taptų nuolatiniais mūsų kelionės partneriais. Gyventojai yra neatsiejama mūsų šalies dalis“, – pažymėjo jis.

Leidimai nuolat gyventi jau išduodami pirmajai grupei 6,8 tūkst. investuotojų, kurių bendra investicijų suma sudaro 100 mlrd. dirhamų (24 mlrd. eurų), pridūrė JAE premjeras.

Tai pirmoji tokia programa Persijos įlankos regione, kuriame užsieniečiams paprastai išduodami tik ribotos trukmės leidimai gyventi.

JAE turi apie 9 mln. gyventojų ir maždaug 90 proc. šalyje gyvenančių žmonių yra užsieniečiai. JAE ekonomika yra antra pagal dydį arabų pasaulyje ir pastaraisiais metais sparčiai augo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius