-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijoje aukščiausios kokybės melionų pora parduota už 24,8 tūkst. JAV dolerių

Japonijoje užfiksuotas galbūt mažiausiai tikėtinas spartaus atsigavimo po COVID-19 pandemijos sukeltos krizės atsigavimo rodiklis, kai aukščiausios kokybės japoniškų melionų pora aukcione buvo parduota už 24,8 tūkst. JAV dolerių kainą – daugiau nei 22 kartais brangiau nei pernai.
Melionai
Melionai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Japonija Melionas

Visgi pirmajame sezono aukcione garsiųjų „Yubari“ veislės melionų 2,7 mln. jenų kaina atsiliko nuo rekordinių sumų, praeityje sumokėtų už šią daržovę.

„Šių metų kainų atsigavimą lėmė pirkėjai, siekę paskatinti žmones didinti pasiūlymus aukcione“, – naujienų agentūrai AFP teigė didmeninės rinkos pareigūnas.

Laimėjęs aukciono dalyvis yra vietos gamybos įmonė, gaminanti maistą kūdikiams. Pasak bendrovės prezidento, jis tikisi, kad pirkinys šiek tiek pakels visų nuotaiką.

„Nors vis dar yra esama daug neigiamų naujienų, tikiuosi, kad tai padės žmonėms nusišypsoti ir lengviau įveikti koronaviruso pandemiją“, – teigė jis nacionaliniam transliuotojui NHK.

Sezoninių vaisių ir daržovių aukcionai Japonijoje paprastai pritraukia didžiules sumas iš pirkėjų, siekiančių prestižo ir daugybės nemokamos reklamos.

2019 metais „Yubari“ veislės melionų pora parduota už rekordinę 5 mln. jenų kainą, tačiau pernai, prasidėjus pandemijai, kaina nukrito iki vos 120 tūkst. jenų.

Parduotieji melionai užauginti Hokaido saloje – šiauriausioje šalies saloje, kuri yra labai mėgstama turistų.

Šiuo metu šiame regione, kaip ir kitose devyniose srityse, įskaitant sostinę Tokiją, galioja nepaprastoji padėtis dėl koronaviruso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius