-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos verslininkai Lietuvoje pasigedo aiškesnės investicijų pritraukimo strategijos

Lietuva tiesiogines užsienio investicijas galėtų skatinti ne žemėlapyje apibrėžtų laisvųjų ekonominių zonų (LEZ), o prioritetinių verslo sektorių pagrindu, sako vienos didžiausių ir įtakingiausių Japonijos verslo organizacijų – „Keidanren“ komiteto Europai valdybos narys, „Sumitomo Life Insurance“ prezidentas ir vykdomasis direktorius Yoshimitsu Kobayashi.
Tokijus
Tokijus / Fotolia nuotr.

Verslininkas prisipažino, kad jam sunku suprasti nulinio pelno mokesčio tarifo šešeriems metams nustatymą pagal geografinę vietą – tik LEZ ribose.

„Jei koncentruojatės į tam tikras sritis, tokias kaip biotechnologijos ar kitos specifinės technologijos, ir jei joms plėtoti būtų taikomi lengvatiniai pelno mokesčio tarifai (nepriklausomai nuo to, kokioje zonoje), tai suprasčiau, nes tokiu atveju investuotojams lengviau suvokti, kur šalis susitelkia teikdama investicines paskatas. Bet jūsų atveju taikomi nuliniai pelno mokesčiai LEZ, kuriose veiklą vykdyti gali bet kokios įmonės. Tokiu atveju stebiuosi, kokia gi yra ta investicijų pritraukimo strategija“, – dienraščiui „Verslo žinios“ sakė Y.Kobayashi.

Anot jo, tokie veiksniai, kaip mokestinės lengvatos, mokesčių ir darbo teisės įstatymai, susisiekimas ir geografinė krašto padėtis, yra reikšmingi priimant sprendimą dėl investicijų šalies pasirinkimo, tačiau esminis kriterijus – kokia konkrečiai yra šalies investicijų pritraukimo strategija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius