-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jaunoms įmonėms – galimybė pažvelgti į savo verslą eksperto akimis

Smulkios ir vidutinės jaunos ar besikuriančios įmonės turi galimybę gauti nemokamų verslo konsultacijų ir vasarą. VšĮ Šiaurės miestelio technologijų parkas (ŠMTP), kartu su partneriais – bendrovėmis „Ernst & Young Baltic“, „TMD partners“ ir „BORENIUS/Švirinas ir partneriai“, tęsia vadybos, teisės, finansų ir rinkodaros sričių ekspertų konsultacijas.
Derybos
Derybos / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Verslas

Planuojama, kad viso projekto metu sertifikuoti konsultantai su įmonių vadovais praleis daugiau nei 1000 individualaus darbo valandų. Registruotis konsultacijoms galima adresu www.smtp.lt

ŠMTP direktoriaus Gedimino Pauliukevičiaus teigimu, įmonių konsultacijoms pasirinktos temos, labiausiai atspindinčios problemas, su kuriomis šiandien susiduria verslą pradedančios, jaunos įmonės. „Konsultacijų metu ekspertai su įmonių atstovais analizuoja jų veiklą, duoda praktinių patarimų, kad įgytos žinios padėtų įmonėms priimti efektyvesnius verslo valdymo ir plėtros sprendimus, pagilintų žinias apie pagrindinius organizacijos sėkmės veiksnius“, – sako ŠMTP vadovas. Jo nuomone, jei norima šiuo metu skatinti verslumą šalyje, intelektinė parama jaunam verslui yra ypač svarbi.

Konsultacijos teikiamos įgyvendinant projektą „ŠMTP paslaugų sistema inovacijoms ir technologijoms remti“.

Vienos iš konsultantų paslaugomis jau pasinaudojusių bendrovių – „Judesio technika“ – vadovo Tado Diržininko teigimu, konsultacijų metu jis gavo daug naudingų pastebėjimų apie savo verslą, jo organizavimą. „Esame rinkoje jau penkeri metai ir, kaip žinia, pačiam verslo vadybą atrodo vienaip, o specialistui iš šalies – kitaip, – sako T. Daržininkas. – Apsilankęs konsultacijose supratau, kad jos man buvo labai laiku“. Jam ypač patiko, kad konsultantai pasiūlė atlikti namų darbus – susisteminti duomenų bazę, nusistatyti veiklos kryptis pagal prioritetus ir jas susirašyti: „Konsultacijų metu atrodo, jog kalbama apie savaime suprantamus dalykus, kuriuos tikrai žinai, tačiau, kai reikia juos užrašyti, permąstai iš naujo ir tarsi perdėlioji savo verslo strategiją“.

T. Diržininkui antrina Andrius Senkus, bendrovės „Seopro“ vadovas, taip pat pasinaudojęs ŠMTP nemokamomis konsultacijomis. „Nors rinkoje esame žinomi ir turime sukaupę nemažą patirtį, labai pravartu tobulėti mokantis iš geriausių savo sričių specialistų, – sako A. Senkus. –  Buvo labai sveika įsileisti į „savo kiemą" nešališką ekspertą, davusį naudingų patarimų įmonės plėtros, efektyvaus vadovavimo, pardavimų didinimo klausimais“. Anot A. Senkaus, konsultacijos padėjo nubrėžti tolesnės jo vadovaujamos bendrovės veiklos gaires, siekiant auginti įmonę ir didinti klientų skaičių. „Turėjome puikią galimybę įvertinti savo veiklą per konsultantų prizmę“, – teigia jis.

Nemokamų konsultacijų metu įmonės gali konsultuotis technologinio audito ir technologijų apžvalgų, perdavimo ir perėmimo klausimais, rinkos analizės, produktų rinkodaros bei inovacijų partnerių paieškos, mokslinių tyrimų ir technologijų plėtros projektų ir jų finansavimo šaltinių paieškos, intelektinės nuosavybės teisių apsaugos, įmonių steigimo bei jų produktų patekimo į rinką, vertės valdymo procesų – personalo valdymo, komunikacijos strategijos, vertės vystymo, ekonominės ir strateginės žvalgybos klausimais.

Konsultacijos teikiamos įgyvendinant projektą „ŠMTP paslaugų sistema inovacijoms ir technologijoms remti“. Projektas finansuojamas iš specialiosios Ekonomikos augimo ir konkurencingumo didinimo programos pagal 2007-2013 m. Ekonomikos augimo veiksmų programą.

Rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ 2010 m. tyrimo duomenimis, ŠMTP įsikūrusios įmonės verslumo skatinimą ir švietėjišką veiklą išskyrė kaip produktyviausius šio technologijų parko veiklos aspektus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius