-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV 2 ir 10 metų trukmės obligacijų pajamingumo skirtumas – mažiausias nuo 2007 metų

Smukus ilgalaikių JAV vyriausybės obligacijų pajamingumui, vyriausybės obligacijų pajamingumo kreivės nuolydis trečiadienį gerokai sumažėjo: dvejų ir dešimties metų trukmės obligacijų pajamingumo skirtumas buvo smukęs iki žemiausio nuo 2007 metų lygio.
JAV doleris
JAV doleris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dešimties metų trukmės JAV vyriausybės obligacijų pajamingumas prekybos sesijos metu buvo nusileidęs iki 2,851 proc. ir buvo 4,4 bazinio punkto mažesnis negu antradienio prekybos sesijos pabaigoje. O dvejų metų trukmės obligacijų pajamingumas buvo sumažėjęs iki 2,6 proc. ir buvo 3,3 bazinio punkto mažesnis negu dieną anksčiau, rodo „Tradeweb“ duomenys.

Taigi pajamingumo skirtumas buvo pasiekęs vos 24,8 bazinio punkto, nors vėliau kiek padidėjo.

Trumpalaikių ir ilgalaikių vyriausybės obligacijų pajamingumo skirtumo mažėjimas laikomas ženklu, jog investuotojai vis labiau nerimauja dėl Federalinio rezervo sistemos (FRS) bazinės palūkanų normos padidinimo perspektyvų arba dėl JAV ekonomikos augimo perspektyvų, rašo agentūra „MarketWatch“.

FRS atstovai ir kiti ekonomistai ne kartą reiškė susirūpinimą dėl JAV vyriausybės obligacijų pajamingumo kreivės išsilyginimo. Jie, be kita ko, buvo įspėję apie galimą pajamingumo kreivės inversiją, o tai praeityje pasitvirtindavo kaip aiškus recesijos ženklas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius