Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV akcijų rinka trečiadienį smuko labiausiai nuo prezidento rinkimų

Jungtinių Valstijų vertybinių popierių rinka trečiadienį smuko labiausiai nuo prezidento rinkimų, nes klaidingi prezidento Donaldo Trumpo žingsniai kelia grėsmę jo ūkio augimo darbotvarkei.
Indeksas „Dow Jones Industrial Average“
Indeksas „Dow Jones Industrial Average“ / „Scanpix“/AP nuotr.

Akcijų kursai Volstrite krito visą prekybos sesiją reaguodami į spaudos pranešimą, kad D.Trumpas buvusį Federalinio tyrimų biuro direktorių Jamesą Comey neva spaudė nutraukti tyrimą dėl savo buvusio nacionalinio saugumo patarėjo Michaelo Flynno.

Baltieji rūmai vėliau paneigė bet kokias užuominas, kad D.Trumpas bandė kliudyti teisingumui bendraudamas su praėjusią savaitę atleistu J.Comey. Tačiau rinkų tai nenuramino.

Kongreso demokratai tvirtina, kad prašymas nutraukti tyrimą prilygsta bandymui kliudyti teisingumui, o toks kaltinimas JAV yra laikomas viena iš apkaltos priežasčių.

Po tokio pranešimo trečiadienį smuko ir JAV dolerio kursas, atpigo akcijos Azijoje ir Europoje.

Lūkesčiai dėl mokesčių mažinimo ir kiti D.Trumpo ūkio augimo programos dalykai „iš esmės pasikeitė“ dėl šių neigiamų pranešimų, sakė „Eurasia Group“ analitikas Alexanderis Kazanas.

„Vis labiau auga neapibrėžtumas, susijęs su respublikonų darbotvarke Kongrese. Krizė Vašingtone ėmė veikti rinkas. Nežinome, kaip visa tai baigsis, tačiau žinome, kad greitai tai nesibaigs“, – sakė „Pantheon Macroeconomics“ analitikas Ianas Shepherdsonas.

Nepasitenkinimą JAV prezidento D.Trumpo ir jo administracijos veiksmais ir pareiškimais reiškia ir vis daugiau respublikonų, rašo leidinys „The Washington Post“. Antradienį respublikonų daugumos Senate lyderis Mitchas McConnellis pareiškė, kad Kongresui kenkia nuolatinis blaškymas dėl politinių skandalų.

Tuo tarpu demokratų atstovas Kongrese iš Teksaso valstijos Alas Greenas tviteryje pareiškė, kad ketina paraginti Kongresą pradėti prezidento apkaltos procesą.

Indeksas „Dow Jones Industrial Average“ trečiadienį krito 1,8 proc. iki 20 606,93 punkto – žemiausio lygio nuo prezidento rinkimų.

Indeksas „Standard & Poor's 500“ taip pat sumažėjo 1,8 proc. iki 2 357,03 punkto. O indeksas „Nasdaq Composite“ neteko 2,6 proc. ir prekybos sesiją užbaigė 6 011,24 punkto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius