Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV centrinis bankas: „Deutsche Bank“, „Santander“ JAV padaliniams negali išmokėti dividendų

Federalinis iždo bankas neleido dviejų didžiausių Europos bankų – „Deutsche Bank“ ir „Santander“ – JAV patronuojamosioms įmonėms išmokėti dividendų, nes per kasmetinį testavimą nepalankiausiomis sąlygomis aptiko jų rizikos valdymo ir galimų nuostolių modeliavimo trūkumų, rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“.
„Deutsche Bank“
„Deutsche Bank“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pagal testavimo nepalankiausiomis sąlygomis taisykles šie bankai dabar turės gauti atskirus leidimus dividendams akcininkams išmokėti.

Antrajame testavimo nepalankiausiomis sąlygomis etape, kuriame atliekama išsami kapitalo analizė ir patikrinimas, su tam tikromis problemomis susidūrė ir keturi JAV bankai, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“.

Leidimas išmokėti naujus dividendus ar pirkti akcijas rinkoje „Goldman Sachs Group“, „J.P. Morgan Chase“ ir „Morgan Stanley“ bus suteiktas tik pateikus papildomą informaciją apie tai, kaip jie užtikrins, kad kapitalo pakankamumas viršytų minimalų reikalavimą.

„Bank of America“ toks leidimas duotas su sąlyga, jog bankas iki rugsėjo 30 dienos pateiks patikslintą per patikrinimą nustatytų trūkumų šalinimo planą.

Anksčiau JAV centrinis bankas pranešė, kad pirmojo testavimo nepalankiausiomis sąlygomis etapo rezultatai apskritai buvo sėkmingi – nustatyta, kad 31 tikrintas bankas kreditavimą galėtų tęsti net ir sunkios recesijos sąlygomis.

Antrajame testavimo etape Federalinis iždo bankas tvirtina bankų dividendų mokėjimo ir akcijų išpirkimo planus.

„Thomson Reuters“ duomenimis, testuotų JAV bankų pernai išmokėti dividendai paprastųjų akcijų turėtojams sudarė 25 mlrd. JAV dolerių. Dar 2010 metais šios išmokos sudarė 6,6 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius