Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 27 /2016 04 28

JAV centrinis bankas nepakeitė bazinės palūkanų normos

Jungtinių Valstijų federalinis rezervas trečiadienį nepakeitė bazinės palūkanų normos dėl lėtesnės Amerikos ekonomikos plėtos, nors padėtis darbo rinkoje ir gerėja.
JAV doleriai
JAV doleriai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Daugelis analitikų tikėjosi išgirsi ką nors, kas leistų numatyti, ar JAV centrinis bankas bazinę palūkanų normą didins artimiausiu metu. Bankas dar kartą pakartojo, kad JAV monetarinė politika bus griežtinama tik laipsniškai ir kad jis „ir toliau akylai stebės infliacijos rodiklius ir pasaulinius ekonominius ir finansinius pokyčius“.

Po dvi dienas trukusio posėdžio išplatintas banko pranešimas leidžia teigti, kad JAV federalinis rezervas yra mažiau susirūpinęs pasaulio ekonomine ir finansine padėtimi, negu buvo pirmąjį šių metų ketvirtį.

Dabar, anot pareiškimo, pagrindinis rūpestis yra JAV ekonomikos augimas, kuris, kaip manoma, pirmąjį ketvirtį sulėtėjo iki maždaug 0,9 proc., bei vis dar maža infliacija

„Sąlygos darbo rinkoje dar labiau pagerėjo, nors ekonominė veikla sulėtėjo, – teigė Federalinis atviro rinkos komitetas. – Namų ūkių išlaidų augimas kiek sulėtėjo, nors realios namų ūkių pajamos gana sparčiai augo, o vartotojų pasitikėjimas išlieka aukštas.“

Komitetas taip pat pažymėjo, kad infliacija išlieka gerokai mažesnė už tikslinę 2 proc. ribą ne tik dėl smukusių energijos kainų, bet ir pigesnio kitų prekių importo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius