-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV centrinis bankas nusprendė nekelti bazinės palūkanų normos

Kaip ir tikėtasi, JAV Federalinio rezervo sistema (FSR) trečiadienį po dvi dienas trukusio posėdžio nusprendė nekelti bazinės palūkanų normos bei rodiklį paliko ties 1,75-2 procentų. O savo pinigų politikos pranešime FSR pabrėžė ekonomikos stiprumą bei rinkai pateikė aiškių signalų, kad palūkanos artimiausiu metu bus keliamos, jei šalies ūkis toliau eis dabartine trajektorija.
JAV doleris
JAV doleris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Paskutinį kartą centrinis JAV bankas palūkanų normą 25 baziniais punktais kėlė per birželio mėnesio susitikimą.

Trumpame pinigų politikos pranešime FSR pabrėžė tvirtėjančią darbo rinką, stipriai augančią ekonominę veiklą bei infliaciją, kuri pasiekė tikslinę 2 proc. ribą. FSR pareigūnai teigia, kad ekonominės rizikos šiuo metu yra „ganėtinai subalansuotos“.

Sprendimas atitiko rinkos lūkesčius – dauguma dalyvių manė, kad FSR antrą posėdį iš eilės nekels bazinės palūkanų normos. Dabartinėse FRS vadovybės prognozėse numatoma, kad bazinė palūkanų norma iki metų pabaigos bus padidinta dar du kartus, o šiemet centrinis bankas posėdžiaus dar tris kartus – rugsėjį, lapkritį ir gruodį. Rinkos dalyviai mano, kad sekantis palūkanų kėlimas įvyks jau rugsėjį.

2015 metų pabaigoje FRS pirmą kartą per beveik dešimtmetį padidino bazinę palūkanų normą. 2016 metais norma buvo padidinta vieną kartą (25 baziniais punktais), o 2017 metais – tris kartus (kaskart po 25 punktus). 2018 metais ji buvo padidinta dukart – kovo ir birželio mėnesiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius