Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV dolerio ir euro kursai beveik nekinta, besivystančiose rinkose tęsiasi išpardavimas

JAV dolerio, euro, Japonijos jenos ir daugelio kitų išsivysčiusių šalių valiutų kursai pirmadienį beveik nekinta, tuo tarpu dauguma besivystančios ekonomikos šalių valiutų pinga.
JAV doleris
JAV doleris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Investuotojai nuogąstauja dėl galimo įtampos Kinijos ir JAV santykiuose padidėjimo.

Euro kursas pirmadienio ryte, kaip ir penktadienio vakare, sudaro 1,1553 JAV dolerio.

JAV dolerio kursas jenos atžvilgiu beveik nepakito ir sudaro 110,94 jenos. Stabilizavosi jenos atžvilgiu ir euro kursas, siekiantis maždaug 128,17 jenos.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas penktadienį pagrasino nustatyti muitus visoms Jungtinių Valstijų iš Kinijos importuojamoms prekėms.

Jungtinės Valstijos jau yra nustačiusios importo muitus 50 mlrd. JAV dolerių vertės kiniškoms prekėms ir „eilėje“ yra muitai dar 200 mlrd. JAV dolerių vertės prekėms ir jie, kaip yra sakęs D.Trumpas, „gali būti įvesti visai netrukus“.

Tačiau penktadienį viešėdamas Šiaurės Dakotos Fargo mieste jis reporteriams pareiškė, kad „papildomai yra dar 267 mlrd. JAV dolerių vertės prekės, kurioms gali būti greitai“ nustatyti muitai, „jeigu aš to panorėsiu“.

Tokiu atveju muitai būtų nustatyti praktiškai visoms prekėms, kurias Jungtinės Valstijos importuoja iš antro pagal dydį pasaulio ūkio.

Šią savaitę rinkos dalyviai laukia iš karto dviejų pirmaujančių Europos centrinių bankų – Anglijos banko ir Europos Centrinio Banko (ECB) – sprendimų. Abiejų bankų posėdžiai įvyks ketvirtadienį.

Iš besivystančių rinkų valiutų sparčiausiai pinga Turkijos lira. Turkijos valiutos kursas visų pagrindinių valiutų atžvilgiu smuko po daugiau kaip 1 proc., o vien JAV dolerio atžvilgiu – 1,2 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius