-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV dolerio kursas euro atžvilgiu atsigauna

JAV dolerio kursas euro atžvilgiu antradienį atsigauna po ženklaus kritimo pirmadienį.
Euras ir doleris
Euras ir doleris / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 JAV doleris Euras

Už vieną eurą mokama 1,1820 JAV dolerio, palyginti su 1,1842 JAV dolerio pirmadienį. Pirmadienį euras dolerio atžvilgiu pabrango 0,8 proc. ir pirmą kartą nuo 2015 metų sausio viršijo 1,18 JAV dolerio ribą.

Per liepos mėnesį bendros Europos valiutos kursas JAV dolerio atžvilgiu padidėjo 3,5 proc., o nuo metų pradžios – 12,4 proc.

„Brown Brothers Harriman“ analitikai JAV dolerio pigimą sieja tiek su politiniais, tiek ir su ekonominiais veiksniais, rašo „MarketWatch“.

„Politinis nervingumas Jungtinėse Valstijose išlieka, nuolatinės kovos, patirties ir/ar kompetencijos stoka kenkia įstatymų leidybos procesui, nepaisant to, kad viena partija turi dauguma abejose įstatymų leidžiamosios valdžios atšakose ir kontroliuoja vykdomąją atšaką“, – teigiama „Brown Brothers Harriman“ apžvalgoje.

Pirmadienį paskelbta, kad Baltųjų rūmų komunikacijos direktorius Anthony Scaramucci palieka pareigas praėjus vos dešimčiai dienų nuo jo paskyrimo. Tai paskatino tolesnį JAV dolerio pigimą.

Nuotaikos rinkoje nesugebėjo pagerinti ir ekonominiai duomenys. Verslo aktyvumo indeksas Čikagoje liepą, palyginti su birželiu, sumažėjo nuo 65,7 iki 58,9 punkto.

Tačiau ekspertai mano, kad doleris pabrangs po to, kai penktadienį bus paskelbti JAV darbo rinkos liepos mėnesio rezultatai.

„MarketWatch“ apklausti ekspertai mano, kad liepą JAV sukurtų naujų darbo vietų skaičius išaugo 180 tūkst. po 222 tūkst. vietų prieaugio birželį. O nedarbo lygis, kaip prognozuojama, sumažėjo nuo 4,4 iki 4,3 proc.

Jenos atžvilgiu dolerio kursas antradienį stabilizavosi prie 110,27 jenos ribos, palyginti su 110,26 jenos pirmadienį. Už vieną eurą mokama 130,38 jenos, palyginti su 130,56 jenos pirmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius