Tiesiogiai

Kandidatų spaudos konferencijos po pirmo Prezidento rinkimų turoKandidatų spaudos konferencijos po pirmo Prezidento rinkimų turo

JAV doleris brangsta, euro kursas prieš ECB posėdį patiria spaudimą

JAV dolerio kursas pirmadienį kopia aukštyn, tuo tarpu euro kursas dėl artėjančio Europos Centrinio Banko (ECB) posėdžio patiria spaudimą, rašo agentūra „MarketWatch“.
Pinigai
Pinigai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Euro kurso smukimą skatina ir žinios iš Katalonijos, kur tęsiasi regioninės valdžios ir Ispanijos vyriausybės priešprieša.

Tuo tarpu jena pinga, nes dėl valdančiosios koalicijos pergalės pirmalaikiuose rinkimuose mažėja pinigų politikos sušvelninimo šalyje tikimybė.

Euro kursas, penktadienio vakare siekęs 1,1784 JAV dolerio, pirmadienį smuktelėjo iki 1,1735 JAV dolerio.

Jenos atžvilgiu euro kursas sumenko nuo 133,78 iki maždaug 133,59 jenos. O JAV doleris Japonijos valiutos atžvilgiu pabrango nuo 113,52 iki 113,83 jenos.

Indeksas „ICE U.S. Dollar“, kuriuo vertinami JAV dolerio kurso pokyčiai šešių pagrindinių pasaulio valiutų atžvilgiu, paūgėjo 0,22 procento. O indeksas „WSJ Dollar“, kuriuo vertinami JAV dolerio kurso pokyčiai šešiolikos pagrindinių pasaulio valiutų atžvilgiu, ūgtelėjo 0,24 procento.

Šią savaitę posėdžius surengs šeši centriniai bankai, įskaitant ECB ir Kanados banką. Prekiautojai besivystančiose rinkose prieš Turkijos ir Rusijos centrinių bankų posėdžius stebi liros ir rublio kursų kaitą.

„Apskritai manome, kad ECB paskelbs apie turto pirkimo mažinimą nuo 60 mlrd. iki 20–30 mlrd. eurų per mėnesį. Rinkos reakcija greičiausiai bus nevienoda: bet kokie agresyvesni veiksmai galės paskatinti euro kurso kilimą, o bet kokie silpnesni veiksmai – euro kurso smukimą“, – mano „ City Index“ tyrimų direktorė Kathleen Brooks.

„Šią savaitę mūsų laukia net šeši centrinių bankų posėdžiai, įskaitant posėdžius Turkijoje ir Rusijoje, kuri yra vienintelė stambi ekonomika, kurioje reguliavimo institucija iš tiesų mažina (palūkanų) normas. Labiausiai investuotojai laukia ECB posėdžio ir Mario Draghi pareiškimų, o jis greičiausiai paskelbs paskatų mažinimo planą, tačiau kartu turės atsižvelgti į dabartinius euro kurso pokyčius“, – pareiškė „Saxo Bank“ vyriausiasis valiutos analitikas Johnas Hardy.

Tarp svarbių šios savaitės įvykių taip pat minimas išankstinių JAV BVP pokyčių trečiąjį ketvirtį įverčių paskelbimas. Šie duomenys bus paviešinti penktadienį.

Taip pat laukiama, kada JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbs kandidato į Federalinio rezervo sistemos (FRS) vadovus vardą. Anksčiau žiniasklaidoje buvo skelbta, kad jis tai ketina padaryti prieš išvykdamas į viešnagę Azijoje lapkričio 3 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius