-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV doleris pinga euro atžvilgiu, laukiant balsavimo dėl JAV mokesčių reformos

Jungtinių Valstijų dolerio kursas euro atžvilgiu ketvirtadienį prekybos Azijoje metu mažėja, valiutų rinkos dalyviams akylai stebint diskusijas dėl mokesčių reformos JAV.
Pasaulio valiutos
Pasaulio valiutos / 123rf.com nuotr.

Euras dolerio atžvilgiu pabrango nuo 1,1847 iki 1,1865 JAV dolerio. Bendros Europos valiutos kursas jenos atžvilgiu padidėjo nuo 132,60 iki 133 jenų. Doleris jenos atžvilgiu brangtelėjo nuo 111,93 iki 112,10 jenos.

Rinkos dalyviai laukia svarbių euro zonos ir JAV statistinių duomenų bei stebi padėtį, susijusią su JAV mokesčių reforma.

JAV Senatas tęsia diskusijas dėl mokesčių reformos įstatymo projekto, kuris yra vienas pagrindinių prezidento Donaldo Trumpo politinės programos punktų. D.Trumpas pažadėjo sumažinti įmonių pelno mokestį nuo dabar esamų 35 iki 20 proc.

Daugelis politikų baiminasi, kad tokiu atveju smarkiai išaugs šalies biudžeto deficitas. Kai kurie jų ragina pelno mokestį mažinti iki 22 proc.

Ketvirtadienį prasidės balsavimas dėl daugybės įstatymo projekto pataisų. Tai gali trukti nuo vienos iki trijų dienų. Vėliau Senatas balsuos dėl galutinio teksto. Tuomet projektas bus sujungtas su jau Atstovų Rūmų priimtu įstatymo projektu dėl mokesčių reformos ir koreguojamas. Tik vėliau jis bus pateiktas prezidentui pasirašyti.

Skelbiama, kad geriausiu atveju galutinis reformos variantas bus parengtas balsavimui kitos savaitės pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius