Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV ekonomika išaugo daugiau, nei skelbta iš pradžių

Didžiausia pasaulyje Jungtinių Valstijų ekonomika paskutinį praėjusių metų ketvirtį išaugo daugiau, nei buvo anksčiau, rodo trečiadienį paskelbti patikslinti duomenys.
Laisvės statula
Laisvės statula / Shutterstock nuotr.

Prekybos departamentas paskelbė, kad ūkio augimą skatino didesnės vartotojų išlaidos ir verslo investicijos.

JAV BVP ketvirtąjį praėjusių metų ketvirtį per metus išaugo 2,9 proc., o tai yra 0,4 proc. procentinio punkto daugiau, nei buvo skelbta iš pradžių. Rezultatas gerokai viršijo ir analitikų lūkesčius.

Tačiau verta paminėti, kad į spalio-gruodžio mėnesių duomenis neįtrauktas 1,5 trln. JAV dolerių vertės mokesčių sumažinimo poveikis, kuris, anot ekonomistų, turėtų paskatinti ūkio augimą artimiausiu metu.

BVP duomenys buvo patikslinti trečią ir paskutinį kartą. Jie tik per plauką nesiekė Amerikos prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) tikslinio trijų procentų prieaugio rodiklio.

Tuo tarpu visų praėjusių metų BVP duomenys nebuvo pakeisti: šalies ekonomika pernai išaugo 2,4 proc., lyginant su 1,5 proc. prieaugiu prieš metus.

D. Trumpo administracija tikisi, kad ateityje ekonomikos augimo tempas dar labiau spartės dėl mokesčių sumažinimo. Tačiau ekonomistai mano, kad JAV valdžiai nerealu tikėtis 3 proc. BVP prieaugio, ir prognozuoja, kad pirmąjį šių metų ketvirtį ūkio prieaugis nesieks dviejų procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius