Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV ir Prancūzija pasiekė susitarimą dėl skaitmeninių mokesčių

Didžiojo septyneto (G7) nariai pasiekė susitarimą dėl technologijų milžinų apmokestinimo, kuris ilgą laiką kėlė įtampą tarp Prancūzijos ir Jungtinių Valstijų, pagrasinusių atsilyginti įvedant importo muitus prancūziškam vynui.
Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas atvyko į JAV
Donaldas Trumpas ir Emmanuelis Macronas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per spaudos konferenciją, kurioje dalyvavo ir JAV prezidentas Donaldas Trumpas, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pirmadienį pripažino, jog naujasis Prancūzijos mokestis technologijų milžinams, tokiems kaip „Google“ ir „Facebook“ kėlė „daug nerimo“.

Tačiau Prancūzijos ir JAV derybose buvo pasiektas „susitarimas, kuris, mano nuomone, yra labai geras“, pažymėjo jis.

E.Macronas paaiškino, jog Prancūzija panaikins savo skaitmeninį mokestį, kai bus nustatytas naujas tarptautinis mokestis, kurį šiuo metu svarsto Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) šalys. Prancūzija tikisi, jog dėl šio mokesčio bus sutarta 2020 metais.

Paklaustas, ar dabar atsisakys savo grasinimo įvesti atsakomuosius muitus prancūziškam vynui, D.Trumpas, kuris Prancūzijos mokestį yra pavadinęs „labai nesąžiningu“, išvengė konkretaus atsakymo.

Jo žmona Melania „mėgsta prancūzišką vyną“, pajuokavo JAV prezidentas.

Protekcionizmą propaguojantis D.Trumpas kiek anksčiau buvo pareiškęs, jog Paryžius ir Vašingtonas yra „priartėję“ prie susitarimo.

„Jie nori sudaryti susitarimą ir pažiūrėsime, ar galime jį sudaryti“, – pareiškė JAV valstybės vadovas.

Mokesčio permoka bus grąžinta

Prancūzijos parlamentas naująjį mokestį patvirtino liepą.

Pagal Europos Sąjungos įstatymus, JAV technologijų milžinai visame bloke gaunamą pelną gali deklaruoti vienoje jurisdikcijoje ir dažniausiai jie tam pasirenka mažus mokesčius taikančias šalis, kaip antai Airiją arba Nyderlandus.

Tuo tarpu Prancūzijos mokestis yra nutaikytas į vietos pardavimus, o ne į pelną. Vadinamosios GAFA bendrovės – „Google“, „Apple“, „Facebook“ ir „Amazon“ – ilgai netrukusios Paryžių apkaltino diskriminacija.

Naujasis mokestis Prancūzijos iždą šiemet turėtų papildyti 400 mln. eurų, o 2020 metais ši suma turėtų padidėti iki 450 mln. eurų.

Pagal Bjarice pasiektą susitarimą, Prancūzijos mokesčių inspekcija apskaičiuos bendrovių Prancūzijoje sumokėtų GAFA mokesčio sumas ir sumas, kurias jos būtų sumokėjusios pagal vis dar svarstomą tarptautinį mokestį, naujienų agentūrai AFP pareiškė Prancūzijos ekonomikos ministras Bruno Le Maire (Brunas Le Meras).

„Permoka, tai yra suma, viršijanti tarptautinį sprendimą, bus grąžinta atitinkamai bendrovei“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius