Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV muitinė: importas iš Honkongo turi būti paženklintas užrašu „pagaminta Kinijoje“

Vašingtonui plečiant atsaką į Honkonge Pekino vykdomą susidorojimą su demokratijos šalininkų judėjimu, JAV muitinė antradienį paskelbs, jog iš Honkongo importuojamos prekės turi būti paženklintos užrašu „pagaminta Kinijoje“, kad jomis būtų galima prekiauti Jungtinėse Valstijose.
Honkongo ir Kinijos vėliavos
Honkongo ir Kinijos vėliavos / „Scanpix“/AP nuotr.

Kinijos centrinei vyriausybei Honkongui birželį primetus naują saugumo įstatymą, JAV prezidentas Donaldas Trumpas praėjusį mėnesį panaikino Honkongo turėtą specialųjį privilegijuotąjį prekybos statusą.

2018 metais Honkongo eksportas į Jungtines Valstijas sudarė 6,3 mlrd. JAV dolerių.

„Kalbant apie Honkonge pagamintas importuojamas prekes, tokios prekės nebegali būti ženklinamos užrašu, kad jų kilmės šalis yra Honkongas, ir turi būti ženklinamos užrašu, jog kilmės šalis yra Kinija“, – nurodoma JAV muitinės ir sienų apsaugos tarnybos dokumente, kuris bus paskelbtas vėliau antradienį.

Dar neseniai iš Honkongo importuojamoms prekėms Vašingtono taikyta tvarka skyrėsi nuo taikytosios prekėms iš žemyninės Kinijos, nes buvo pripažįstamas miesto pusiau autonominis statusas.

Tačiau, Kinijos centrinei vyriausybei Honkongui primetus naują saugumo įstatymą, kuriuo Pekinas siekia užkirsti kelią pernykščių milžiniškų ir dažnai smurtinių prodemokratiškų protestų pasikartojimui, D.Trumpas pažadėjo, jog Honkongas neteks privilegijuotojo prekybos statuso, nes, Vašingtono nuomone, „Honkongo nebegalima laikyti pakankamai autonominiu, kad būtų pagrįsta taikyti kitokią tvarką negu Kinijai“.

Muitinės dokumente taip pat bus nurodyta, jog, paskelbus dokumentą, importuotojams bus skirtas 45 dienų lengvatinis laikotarpis pasirūpinti, kad iš Honkongo importuojamos prekės nebebūtų paženklintos užrašu „pagaminta Honkonge“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius