Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV nedarbo lygis spalio mėnesį sumažėjo iki 6,9 proc.

Jungtinėse Valstijose spalio mėnesį nedarbo lygis sumažėjo visu punktu iki 6,9 proc., penktadienį pranešė Darbo departamentas.
JAV vėliava
JAV vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ekonomikai praėjusį mėnesį pavykos susigrąžinti 638 000 darbo vietų – daug daugiau, nei tikėjosi analitikai, nepaisant augančių koronaviruso atvejų ir Kongreso nesugebėjimo susitarti dėl kito išlaidų paketo, kuris padėtų atgaivinti ekonomiką.

Tačiau „High Frequency Economics“ vyriausioji JAV ekonomistė Rubeela Farooqi (Rubela Faruki) perspėjo, kad užimtumo augimas sulėtėjo.

„Rizika išlieka didelė dėl to, kad dėl padidėjusio užkrato skaičiaus gali sumažėti darbo vietų skaičius, dėl kurio bus uždarytos įmonės ir bus prarasti darbai“, – pridūrė analitikė.

Darbo departamento ataskaita parodė, kad nedarbas smarkiai sumažėjo visose rasių ir amžiaus grupėse, o darbo jėgos rodiklis, nurodantis darbingo amžiaus gyventojų, turinčių darbą ar aktyviai ieškančių darbo, praėjusį mėnesį ūgtelėjo iki 61,7 procento.

Sektoriai, kuriuos labai paveikė sustabdymai, pvz., laisvalaikio ir svetingumo sektoriai, atsigavo, o spalį buvo sukurta 271 000 darbo vietų.

Laikinai atleistų žmonių, pavyzdžiui, darbuotojų, kurių darbdaviai sustabdė veiklą dėl COVID-19, skaičius sumažėjo 1,4 mln. iki 3,2 milijono.

Visgi praėjusį mėnesį iš darbo visiškai atleistų žmonių skaičius pasiekė 3,7 mln. – 2,4 mln. daugiau nei prieš pandemiją, o mažiausiai 27 savaites be darbo buvusių gyventojų skaičius išaugo 1,2 milijono. Tai rodo, kad kai kuriems amerikiečiams sunku rasti darbą.

Remiantis ataskaita, žmonių, dirbančių ne visą darbo dieną, nes negali rasti darbo vietos visu etatu, skaičius praėjusį mėnesį vėl padidėjo po sumažėjimo rugsėjį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius