Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV netrukus taps didžiausiu pasaulyje mokesčių rojumi?

JAV netrukus gali tapti pagrindiniu pasaulio mokesčių rojumi, nes valdymo įmonės perkelia į šalį turtingų žmonių turtą iš Europos ir kitų pasaulio šalių, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“.
JAV
JAV / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak leidinio, Europos investuotojus „Islamo valstybės“ (IS) teroristų išpuoliai gąsdina ne tiek, kiek netrukus įsigaliosiantis bendras keitimosi mokesčių informacija standartas.

Pagal šio dokumento nuostatas, jį pasirašiusios šalys, gavusios atitinkamų institucijų užklausas, nuo 2017 metų sausio 1 dienos privalės keistis su mokesčiais susijusia informacija. Iki šiol prie susitarimo prisijungė 96 valstybės, tačiau tarp jų nėra JAV.

JAV mokesčių tarnyba (IRS) formaliai palaiko duomenų keitimosi sistemą, o savo nedalyvavimą joje aiškina tuo, kad to nėra sankcionavęs Kongresas, taigi, nėra ir atitinkamo finansavimo.

Tuo tarpu JAV dar 2010 metais priėmė užsienio sąskaitoms taikomų mokestinių prievolių vykdymo aktą (FATCA), pagal kurį užsienio finansų įstaigos IRS turi teikti duomenis apie JAV mokesčių mokėtojus. Pagal šį teisės aktą specialiąja IRS programa dėl nedeklaruotų lėšų legalizavimo jau pasinaudojo 50 tūkst. amerikiečių, kurie į biudžetą sumokėjo 7 mlrd. JAV dolerių.

„JAV yra informacijos juodoji skylė. Finansinė informacija tiekiama į šią šalį, bet atgal negrįžta“, – teigia konsultacijų įmonės „Henley & Partners“ vadovas Christianas Kalinas.

Europos investuotojus IS teroristų išpuoliai gąsdina ne tiek, kiek netrukus įsigaliosiantis bendras keitimosi mokesčių informacija standartas.

Ekspertas taip pat atkreipė dėmesį į susirūpinimą dėl privačios informacijos saugumo. Jo teigimu, informacijos saugumo lygis Šveicarijoje ir, pavyzdžiui, Indonezijoje iš esmės skiriasi, nors abi šios šalys yra prisijungusios prie susitarimo dėl bendro keitimosi mokesčių informacija standarto.

„Siekis pervesti lėšas į JAV, tai yra, į teritoriją, kurioje negalioja bendras keitimosi mokesčių informacija standartas, nebūtinai yra susijęs su saugumo klausimais“, – teigia advokatų kontoros „Anaford“ teisininkas Peteris Cotorceanu.

Anot jo, „ypač turtingiems žmonėms tiesiog itin rūpi konfidencialumas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius