Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV pareigūnai: sprendimas dėl muitų Prancūzijai dar nėra priimtas

Vašingtonas dar nenusprendė, ar taikyti baudžiamuosius 2,4 mlrd. JAV dolerių siekiančius muitus prancūziškoms prekėms reaguojant į Prancūzijos patvirtintą skaitmeninių paslaugų mokestį JAV technologijų milžinėms, ketvirtadienį pareiškė JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas.
Prancūzija
Prancūzija / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Prancūzija Muitai

Jis aptarė ginčą su JAV prekybos atstovu Robertu Lighthizeriu ir nusprendė „dar kartą apsvarstyti jį kartu su prezidentu“, kanalui CNBC pareiškė S.Mnuchinas.

„Dar nėra priimta jokių sprendimų“, – pridūrė jis.

Prancūzija praėjusią vasarą patvirtino skaitmeninių paslaugų mokestį, skirtą „Facebook“, „Amazon“, „Apple“, „Google“ ir kitoms tarptautinėms įmonėms, kaltinamoms pelno perkėlimu į kitas valstybes siekiant išvengti mokesčių.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas, kuris ėmėsi agresyvios muitų politikos prieš sąjungininkes ir varžoves, pradėjo tyrimą ir pagrasino įvesti 100 per. siekiančius muitus Prancūzijos prekėms, įskaitant sūrius, grožio produktus ir rankines.

Sausio mėnesį JAV prekybos atstovo biuro atliktas tyrimas parodė, kad mokestis yra „nepagrįstas“ ir diskriminuoja JAV įmones, ir paprašė viešai pakomentuoti muitų planą, taip pat nurodyti prekes, kurioms turėtų pritaikyti muitai arba ne.

Prancūzija siekė diplomatinio sprendimo, įskaitant derybas dėl platesnės tarptautinės mokesčių sistemos, susijusios su skaitmenine prekyba, kuriai vadovautų Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO).

Visgi diskusijos EBPO viduje iki šiol nepavyko, o birželio 17 dieną S.Mnuchinas paragino padaryti „pauzę“, tuo tarpu vyriausybės sutelkė dėmesį į užklupusią koronaviruso pandemiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius