Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV paskelbė sankcijas Rusijos bankui už ryšius su Šiaurės Korėja

Jungtinės Valstijos penktadienį paskelbė sankcijas vienam Rusijos bankui, padėjusiam Šiaurės Korėjai apeiti Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos įvestas priemones, turinčias suvaržyti Pchenjano branduolinių ginklų ir balistinių raketų programas.
Šiaurės Korėjos vėliava
Šiaurės Korėjos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV Iždo departamento Užsienio aktyvų kontrolės biuras (OFAC) savo pranešime nurodė, kad sankcijas už „pagalbą Šiaurės Korėjos neteisėtai finansų veiklai“ paskelbė Rusijoje registruotam bankui „Agrosojuz“.

Kartu su „Agrosojuz“ į sankcijų taikinių sąrašą taip pat įtraukta Kinijos įmonė „Dandong Zhongsheng Industry & Trade Co.“ bei Šiaurės Korėjos „Korea Ungum Corporation“.

Sankcijos taip pat bus taikomos Šiaurės Korėjos piliečiui Ri Jong Wonui, Maskvoje atstovaujančiam savo šalies Užsienio prekybos bankui (UPB) – pagrindinei finansines operacijas su užsieniu atliekančią Šiaurės Korėjos institucijai, nurodė OFAC.

Pranešime sakoma, kad „Agrosojuz“ ir Šiaurės Korėja ryšius palaiko mažiausiai nuo 2009 metų.

JAV Iždo departamentas pažymėjo, kad Rusijos bankas sąmoningai atidarė daug sąskaitų mažiausiai trims UPB priedangos įmonėms. Be to, Ri Jong Wonas mažiausiai nuo 2016 metų turėjo Rusijoje savo vardu atidarytų sąskaitų.

„Jungtinės Valstijos toliau vykdys JT ir JAV sankcijas bei uždarinės neteisėtus Šiaurės Korėjos pajamų srautus. Mūsų sankcijos liks galioti, kol pasieksime visišką, išsamiai patikrintą Šiaurės Korėjos denuklearizaciją“, – pareiškė iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas.

Šiomis sankcijomis įšaldomi minėto asmens ir juridinių subjektų aktyvai Jungtinėse Valstijose, o JAV piliečiams ir juridiniams subjektams draudžiama su jais vykdyti bet kokius sandorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius