Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV perspėja Londoną: palikę ES turėsite prekybos kliūčių

JAV vyriausybės atstovas prekybos klausimais Michaelas Fromanas pareiškė, kad Didžiajai Britanijai išstojimo iš ES atveju grėstų įvairūs prekybos suvaržymai ir papildomi tarifai, dabar galiojantys tokioms šalims kaip Kinija, Brazilija ar Indija, rašo naujienų svetainė theguardian.com.
Londonas
Londonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

M.Fromanas teigė, kad JAV neplanuoja pasirašyti atskiro laisvosios prekybos susitarimo su Didžiąja Britanija, jeigu Londonas nuspręstų palikti ES.

Britai dėl savo šalies ateities ES spręs 2017 m. pabaigoje vyksiančio referendumo metu. Naujausios apklausos atskleidžia, kad šalies gyventojų parama išėjimui iš ES vis labiau auga.

Britai dėl savo šalies ateities ES spręs 2017 m. pabaigoje vyksiančio referendumo metu.

Tokie M.Fromano pareiškimai prieštarauja už vadinamąjį „brexit“ pasisakančių britų argumentams, kad išstojusi iš ES, Didžioji Britanija klestėtų ir būti pajėgi užsitikrinti saugius dvišalius laisvosios prekybos sutarimus su pagrindinėmis prekybos partnerėmis.

JAV yra didžiausia Didžiosios Britanijos eksporto rinka po ES, į kurią 2014 m. buvo eksportuota prekių daugiau negu už 35 mlrd. svarų sterlingų.

„Manau, kad yra visiškai aišku, kad Didžioji Britanija turės didesnę įtaką būdama ES, didesnio ekonominio vieneto, dalimi“, – sakė M.Fromanas.

„Neturime laisvosios prekybos susitarimo su Didžiąja Britanija, dėl to jai išstojimo iš ES atveju galiotų tokie patys tarifai kaip Kinijai, Brazilijai ar Indijai“, – pridūrė JAV atstovas.

JAV taip pat yra antra pagal dydį britiškų transporto priemonių eksporto rinka po ES šalių.

Londonui palikus ES, britiškiems automobiliams, eksportuojamiems į JAV, būtų taikomas 2,5 proc. tarifas, tuo tarpu jų konkurentų iš Italijos ir Vokietijos produkcijai šis papildomas mokestis taikomas nebūtų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius