-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV pradėjo tyrimą dėl įtarimų, kad Vietnamas galėjo nuvertinti savo nacionalinę valiutą

JAV prekybos atstovo biuras pradėjo tyrimą Vietnamo atžvilgiu, susijusį su praktika, dėl kurios Vietnamo nacionalinė valiuta dongas galėjo būti nuvertintas, taip pakenkiant JAV prekybai, sakoma prekybos atstovo biuro pranešime spaudai.
Hanojus
Hanojus / 123rf.com
Temos: 2 Valiuta Vietnamas

„Nesąžininga valiutų praktika gali pakenkti amerikiečių darbuotojams ir įmonėms, konkuruojančioms su Vietnamo prekėmis, kurios gali būti dirbtinai nuvertintos nuvertinus valiutą“, – pareiškė Robertas Lighthizeris.

Be to, prekybos biuras atlieka auditą dėl neteisėtai iškirstos medienos iš Vietnamo importo ar naudojimo.

Kaip pažymi „The Wall Street Journal“, prekybos departamentas remiasi 1974 metų JAV prekybos įstatymo 301 straipsniu, kuriuo remdamasi Donaldo Trumpo administracija įvedė muitus Kinijos prekių importui, kurių vertė siekia 370 mlrd. JAV dolerių per metus.

Medienos importo tyrimų poveikis greičiausiai bus ribotas, nes ši pramonė nėra labai svarbi Vietname, tačiau valiutos praktikų patikrinimas gali turėti įtakos daugeliui į JAV importuojamų vietnamiečių prekių, rašoma laikraštyje.

Vietnamo prekybos atstovybė JAV neatsakė į prašymą pateikti komentarų.

Importas iš Vietnamo į Jungtines Valstijas per 10 metų išaugo nuo 14,9 mlrd. iki 66,6 mlrd. mlrd. JAV dolerių 2019 metais, rodo JAV prekybos departamento duomenys. Vietnamas taip pat pateko į akiratį tų gamintojų, kurie pageidavo palikti Kiniją, kad išvengtų JAV muitų ar kad sumažintų darbo sąnaudas.

Prieš įvesdamos muitus, JAV institucijos turės atlikti tyrimą ir surengti viešuosius posėdžius, taip pat parengti ataskaitą, pažymi leidinys.

Kinijos atveju ataskaitai parengti prireikė šešių mėnesių, o po to dar tris mėnesiu užtruko iki kol muitai įsigaliojo. Dėl šios priežasties, sprendimas dėl galimo muitų įvedimo Vietnamui greičiausiai bus priimtas po prezidento rinkimų JAV.

Rugpjūčio mėnesį JAV iždo departamentas padarė išvadą, kad Vietnamas manipuliuoja nacionaline valiuta ir dėl šios priežasties jos tikroji vertė JAV dolerio atžvilgiu 2019 metais sumažėjo 4,7 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius